Κυριακή, Σεπτέμβριος 25, 2022
Follow Us
Η εδραίωση της πλευρίωσης

Η πλευρίωση, η οποία ονομάζεται ενεργητική, είναι η κυριαρχία της μιας πλευράς, έναντι της άλλης. Χάρη σε αυτήν πραγματοποιούνται οι εκτελέσεις των λεπτών και των αδρών κινήσεων, όπως είναι το γράψιμο, η ζωγραφική, η σίτιση και το πέταγμα της μπάλας.

Νέο μέλος στην οικογένεια

Όταν παίρνετε την απόφαση να αποκτήσετε ένα δεύτερο μωρό στην οικογένειά σας, σίγουρα σκέφτεστε και το δώρο της συντροφικότητας που θα προσφέρετε στο μεγαλύτερο παιδί σας.

Γιατί οι φίλες μου είναι πιο όμορφες από εμένα;

Τα παιδιά, τη σημερινή εποχή, είναι εκτεθειμένα σε εικόνες φυσικής τελειότητας.

Τα οφέλη των εξωσχολικών δραστηριοτήτων

Οι εξωσχολικές δραστηριότητες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών, καθώς η σημασία του ποιοτικού ελεύθερου χρόνου είναι αδιαμφισβήτητη.

Με ντροπιάζεις, μαμά!

Στις ηλικίες 6-7 ετών, αυξάνεται η κοινωνική εγρήγορση των παιδιών.

Μπαμπά, μαμά, σταματήστε να μαλώνετε

Όσο όμορφη και να είναι η σχέση με τον σύντροφό σας, πάντα θα υπάρχουν στιγμές όπου, οι τσακωμοί, οι διαπληκτισμοί και οι συγκρούσεις θα παρουσιάζονται στην μεταξύ σας επικοινωνία.

Ποιο άθλημα ταιριάζει στο παιδί μου;

Τα παιδιά έχουν ανάγκη από κίνηση.

Όταν η μαμά και ο μπαμπάς ζουν σε χωριστά σπίτια

Η οικογένεια παίζει καθοριστικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται και χτίζονται οι διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Δραστηριότητες ενίσχυσης της λεπτής κίνησης

Ένα μεγάλο άγχος που αντιμετωπίζουν οι γονείς, κυρίως στα παιδιά προσχολικής, αλλά και σχολικής ηλικίας, είναι η ανάπτυξη της λεπτής τους κίνησης.

Η λειτουργία της κατανόησης

Η κατανόηση δεν αποτελεί μια μονοδιάστατη γνωστική διαδικασία, αλλά είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη, με αποτέλεσμα να μη μας επιτρέπει να την αποσαφηνίσουμε πλήρως, καθώς απαιτεί την ενεργοποίηση και αλληλεπίδραση επιμέρους συσχετιζόμενων διαδικασιών.