Τρίτη, Μαϊος 24, 2022
Follow Us
Η λειτουργία της αντίληψης

Αντίληψη είναι η διεργασία της διάκρισης, επιλογής, οργάνωσης και ερμηνείας ερεθισμάτων, τα οποία προέρχονται, είτε από εξωτερικά αισθητηριακά ερεθίσματα, είτε από ιδιοδεκτικούς υποδοχείς που προσλαμβάνουν ερεθίσματα από τον ίδιο τον οργανισμό.

Πως να μάθει το παιδί να οργανώνεται

Πολλοί είναι οι γονείς που καταφεύγουν στην εργοθεραπεία ζητώντας κάποιου είδους οργάνωση για το παιδί τους, είτε αυτή αφορά το σχολείο και το παιχνίδι τους, είτε ακόμα και την συμβίωση με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας στο σπίτι.

Πώς ωφελούν την υγεία οι φράουλες

Έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Φρούτο ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή, φαινόλες, ελαγικό οξύ και βιταμίνη Α.

Οκτώ τρόφιμα που επιταχύνουν την γήρανση του δέρματος – Αποφύγετέ τα

Γνωρίστε τα τρόφιμα που αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία του δέρματος και επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης

Τι δεν πρέπει να βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων

Πρέπει να προσέχετε τι βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων, καθώς το λάθος φαγητό, δοχείο ή κούπα θα μπορούσε να βλάψει την υγεία σας, με το να σας εκθέσει σε επιβλαβείς χημικές ουσίες ή ακόμη και να πάρει φωτιά. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αποφύγετε τα πιο συνηθισμένα λάθη.

Τα διατροφικά λάθη που κάνουμε όταν γυμναζόμαστε

Όταν ξεκινάμε την άσκηση, υπάρχουν ορισμένα λάθη που μπορεί να κάνουμε σχετικά με την διατροφή μας. Ποια είναι αυτά;

Ο ρόλος του πατέρα στην ανάπτυξη των παιδιών του Κωνσταντίνου Τούφα MSc Λογοθεραπευτή S.I.

Επιστημονικές έρευνες τονίζουν τη σημαντικότητα του πατέρα στην ανατροφή των παιδιών και κάνουν λόγο για το πόσο πολύ επηρεάζει η παρουσία του τις επιδόσεις τους.

Πρωινό γεύμα: Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε

Το πρωινό γεύμα είναι αδιαμφισβήτητα το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

Μακάρι να είχα άλλους γονείς

Ο γονεϊκός ρόλος είναι ίσως ένας από τους σημαντικότερους ρόλους στη ζωή ενός ανθρώπου. Έτσι λοιπόν, από τη γέννηση του παιδιού σας και μετά, σίγουρα καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να είναι ευτυχισμένο, έχοντας όλα τα αγαθά που αποζητά.

Καλύτερος ύπνος: Τι να αποφεύγετε λίγο πριν πέσετε στο κρεβάτι

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει πάση θυσία να αποφεύγετε λίγο πριν πέσετε στο κρεβάτι, προκειμένου να αποκοιμηθείτε ευκολότερα και να έχετε συνολικά ένα βαθύ και αναζωογονητικό ύπνο.