Πέμπτη, Δεκέμβριος 07, 2023
Follow Us
Η ΠΟΙΗΣΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ - Παρέα της ταξιδεύει και η ΛΟ.ΣΥ.ΝΑ.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 2 & 3 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της δράσης "Η Ποίηση Ταξιδεύει" σε συνεργασία με την Ένωση Συγγραφέων Νομού Πιερίας, η ποίηση βρέθηκε στην Κορυτσά για να σμίξει ομότεχνους ποιητές.

Γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Νάουσας

Την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία γιόρτασε το σχολείο μας την Παρασκευή 01.12.23, διοργανώνοντας εκδήλωση ευαισθητοποίησης με κεντρική ομιλήτρια την Dr Μαρία Σοφολόγη, Γνωστική Ψυχολόγο, Επιστημονικά Υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων Ημαθίας με θέμα «Αναπηρία: Ο ρόλος της οικογένειας και η σταδιακή ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο».

Διδακτική επίσκεψη μαθητών της Β΄ τάξης του Λαππείου Γυμνασίου Νάουσας

Στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας και με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας Τεχνολογίας κ. Αναστασίας Κυριακίδου, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της β΄ τάξης του Λαππείου 1ου Γυμνάσιου σε επιστημονικές και παραγωγικές μονάδες της περιοχής μας, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023.

Εκδρομή στο Ανθοχώρι Μετσόβου και στα Ιωάννινα από το Όμιλο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «η Αράπιτσα»

Ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «η Αράπιτσα» επιδιώκοντας να ευαισθητοποιήσει τα μέλη και  τους φίλους του σε θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος  και επιθυμώντας να φέρει τα μικρά παιδιά σε επαφή με τη φύση πραγματοποίησε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 εκδρομή στο Ανθοχώρι Μετσόβου και στα Ιωάννινα.

Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Θ. Κασαπίδη  « ‘μένα με λένε Σωθικό » Μία συν δώδεκα μικρές ιστορίες

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 στις 19:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Χρήστος Λαναράς”, αίθουσα ΒΕΤΛΑΝΣ Πολυχώρος Πολιτισμού – Διεύθυνση Αφών Λαναρά και Φ.Λ. Πεχλιβάνου

Επιτυχημένη η εκδήλωση παρουσίασης του κ. Φώτιου Καφετζή «Πνευματικές ενασχολήσεις»

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς» (Βέτλανς), πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που αφορούσε την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Φώτιου Καφετζή «Πνευματικές ενασχολήσεις». Ο κ. Φ. Καφετζής ήταν καθηγητής στο «Λάπειο» Γυμνάσιο από το 1967-1973.

Επιτυχημένη η εκδήλωση-ομιλία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Νάουσας

Εκδήλωση-Ομιλία διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Νάουσας τη Δευτέρα 13/11/23 στη Βέτλανς, με τίτλο «Διαδίκτυο και Εφηβεία: ο ρόλος των γονέων στην εξισορρόπηση μεταξύ ρίσκων και ευκαιριών που ενέχει η χρήση του», με ομιλήτρια την κ. Χριστίνα Τσολάκη, Ψυχοπαιδαγωγό MSc, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου πρόληψης ΠΕ Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ.

Παρουσίαση της Ποντιακής Ανθολογίας του Ηλία Τσέχου στον Κοπανό

Σε μία νοσταλγική βραδιά με έντονο ποντιακό χρώμα εξελίχθηκε η παρουσίαση του Β’ τόμου της δίγλωσσης Ανθολογίας Ποντιακής Ποίησης του Ηλία Τσέχου, που οργάνωσε Κυριακή 12/11/23, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Γυμναστικός Σύλλογος Νέων Κοπανού '' Η Μίεζα '' στην φιλόξενη αίθουσα του, στον Κοπανό. 

Παρουσίαση συλλογής διηγημάτων των σεμιναρίων δημιουργικής γραφής

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της έκδοσης της συλλογής διηγημάτων στο πλαίσιο των σεμιναρίων δημιουργικής γραφής του Δήμου Νάουσας, με εκπαιδευτή τον συγγραφέα Γιώργο Δάμτσιο (ώρα έναρξης 18:00, βιβλιοπωλείο Bookstagram, Δημ.Βλάχου 19, Νάουσα).