Τετάρτη, Σεπτέμβριος 22, 2021
Follow Us
Πιο θανατηφόρος από την ισπανική γρίπη ο Covid-19 στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των Αμερικανών που νικήθηκαν από τον Covid-19 έχει ξεπεράσει τον αριθμό των νεκρών από την πανδημία της ισπανικής γρίπης του 1918.

Αυστραλία: Χαλαρώνουν στο Σίδνεϊ κάποια περιοριστικά μέτρα- Μειώθηκαν τα κρούσματα

Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε σήμερα τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που έχει καταγράψει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και πλέον καθώς και ότι κάποια περιοριστικά μέτρα χαλαρώνουν στο Σίδνεϊ, την πρωτεύουσά της, αφού το επίπεδο ανοσοποίησης συνεχίζει να ανεβαίνει.

Ισπανία: Χορηγεί 3η δόση εμβολίου στους ενοίκους των οίκων ευγηρίας

Να χορηγήσει 3η δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 στους ενοίκους των οίκων ευγηρίας της, αποφάσισε την Πέμπτη η Ισπανία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σε ποια τρόφιμα υπήρξαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών

Αυξήθηκαν οι διεθνείς τιμές των τροφίμων ύστερα από δύο συνεχόμενους μήνες μείωσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) .

Ιταλία: Ξεπέρασε τους 130.000 νεκρούς από την πανδημία

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, από την αρχή της πανδημίας κορωνοϊού, στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 130.000 άνθρωποι.

Αυστραλία- κορωνοϊός: Παρατείνεται κατά ένα μήνα το lockdown στην πρωτεύουσα

Οι αυστραλιανές αρχές παρέτειναν σήμερα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου το λοκντάουν λόγω του κορωνοϊού που ισχύει στην πρωτεύουσα Καμπέρα με το αιτιολογικό ότι το μέτρο είναι απαραίτητο, ενώ ταυτόχρονα εντατικοποιούνται οι εμβολιασμοί.

Τι θα φέρει η πανδημία τους επόμενους έξι μήνες

Αν μας έμαθε κάτι καλά η υγειονομική κρίση, αυτό είναι η βεβαιότητα της αβεβαιότητας. Στην πρώτη φάση της πανδημίας είδαμε το νέο κορωνοϊό ως κάτι πρωτόγνωρο αλλά παροδικό. Στη δεύτερη φάση της, είδαμε το εμβόλιο ως το τέλος του τούνελ και την αρχή του τέλους.

ΗΠΑ: Έρχεται έγκριση για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 5 έως 11 ετών

Αμερικανοί ανώτατοι υγειονομικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19 ενδέχεται να λάβει έγκριση για χορήγηση σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών έως το τέλος Οκτωβρίου, τόνισαν χθες δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Δανία- κορωνοϊός: Τέλος μάσκες και περιορισμοί- Η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα

Τέλος οι μάσκες και τα υγειονομικά πιστοποιητικά, τα γραφεία λειτουργούν κανονικά, ενώ στις συναυλίες παρίστανται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι: η Δανία γυρίζει αυτή την Παρασκευή εντελώς σελίδα σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς για την ανάσχεση της covid-19.

Η Ισπανία στέλνει 250 χιλ. δόσεις εμβολίου Pfizer στη Νέα Ζηλανδία

Περίπου 250.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για την COVID-19 που αγόρασε η Ουέλινγκτον από τη Μαδρίτη θα φθάσουν στη Νέα Ζηλανδία εντός της εβδομάδας, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας της Ωκεανίας, η Τζασίντα Αρντέρν, προκειμένου να επιταχυνθεί το πρόγραμμα ανοσοποίησης.