Δευτέρα, Μαϊος 25, 2020
Follow Us
Covid-19: Περισσότεροι από 343.000 οι θάνατοι παγκοσμίως
ΚΟΣΜΟΣ

Η πανδημία νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 343.617 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο ιός στην Κίνα, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει μέσω ειδικής εφαρμογής το πανεπιστήμιο Jonhs Hopkins.

Covid-19: Πλησιάζουν τις 340.000 οι θάνατοι - Στα 5,2 εκατομμύρια τα κρούσματα
ΚΟΣΜΟΣ

Η πανδημία νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 339.949 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο ιός στην Κίνα, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει μέσω ειδικής εφαρμογής το πανεπιστήμιο Jonhs Hopkins.

Γαλλία: Ανοίγουν και πάλι εκκλησίες και τζαμιά για τους πιστούς
ΚΟΣΜΟΣ

Στην απαγόρευση που  έχει επιβληθεί εδώ και δύο μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού θα προχωρήσει η Γαλλία, επιτρέποντας ξανά τις θρησκευτικές συναθροίσεις. Θα είναι όμως υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους πιστούς.

Απειλή για τα τροπικά δάση η υπερθέρμανση
ΚΟΣΜΟΣ

Τα τροπικά δάση μπορεί να χάσουν τον ρόλο τους ως σημαντική δεξαμενή απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα, εάν η ημερήσια θερμοκρασία υπερβεί τους 32 βαθμούς Κελσίου, μια κατάσταση που θα πλήξει σχεδόν τα τρία τέταρτα αυτών των δασών, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει σήμερα το περιοδικό Science.

Covid-19: Ε.Ε. προειδοποιεί για δεύτερο κύμα λοιμώξεων ενώ τα κρούσματα φθάνουν τα 5 εκατ.
ΚΟΣΜΟΣ

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως πλησιάζουν τα πέντε εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ενώ βάσει άλλων μετρήσεων – του πρακτορείου Reuters – τα έχουν ήδη ξεπεράσει.

ΟΗΕ: Εκατομμύρια Αφρικανοί απειλούνται «με ακραία φτώχεια» λόγω της πανδημίας
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατομμύρια άνθρωποι «ενδέχεται να βυθιστούν στην ακραία φτώχεια» στην Αφρική εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, υπογράμμισε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, καλώντας σε αυξημένη «διεθνή αλληλεγγύη» προς την ήπειρο.

 Covid-19: Στα 4,7 εκατομμύρια τα κρούσματα- Ξεπέρασαν τους 316.000 οι θάνατοι
ΚΟΣΜΟΣ

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 316.333 θανάτους παγκοσμίως, μετά την εμφάνισή της τον Δεκέμβριο στην Κίνα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές. Περισσότερα από 4.759.650 κρούσματα έχουν επισήμως επιβεβαιωθεί σε 196 χώρες και εδάφη από την αρχή της επιδημίας. Τουλάχιστον 1.711.900 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Κορονοϊός: Περισσότεροι από 313.000 θάνατοι παγκοσμίως
ΚΟΣΜΟΣ

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 313.611 θανάτους παγκοσμίως, μετά την εμφάνισή της τον Δεκέμβριο στην Κίνα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, έως τις 22.00 ώρα Ελλάδας την Κυριακή (17/5).

Γερμανία: Πιο κοντά ο τερματισμός της καραντίνας
ΚΟΣΜΟΣ

Οι πρωθυπουργοί των γερμανικών κρατιδίων συμφώνησαν να τερματίσουν την υποχρεωτική καραντίνα για όσους επισκέπτονται τη Γερμανία από χώρες της ΕΕ και τη Μ. Βρετανία. Ανοίγουν από το Σάββατο τα σύνορα με το Λουξεμβούργο.

Ιταλία: Ανοίγουν τη Δευτέρα εστιατόρια, κομμωτήρια- Από 3 Ιουνίου ταξίδια και στο εξωτερικό
ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση της Ιταλίας ενέκρινε σήμερα διάταγμα το οποίο θα επιτρέψει να επαναληφθούν τα ταξίδια προς και από το εξωτερικό από την 3η Ιουνίου, εξέλιξη μείζονος σημασίας καθώς η Ρώμη αρχίζει να χαλαρώνει τα μέτρα πιθανόν του πιο αυστηρού lockdown στον πλανήτη εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.