Δευτέρα, Οκτώβριος 19, 2020
Follow Us
Κορωνοϊός: Τα 40 εκατ. ξεπέρασαν τα κρούσματα παγκοσμίως

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό παγκοσμίως ξεπέρασαν σήμερα τα 40 εκατομμύρια, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, καθώς η έλευση του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο πυροδοτεί νέα αναζωπύρωση της εξάπλωσης του ιού και της νόσου που προκαλεί.

Πανδημία: Η Ευρώπη εκπέμπει SOS

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ευρώπη, η οποία λαμβάνει έκτακτα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει το β' κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 8 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊου

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έσπασαν το φράγμα των 8 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ χθες Πέμπτη, ήτοι αυξήθηκαν κατά 1 εκατομμύριο μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, καθώς καταγράφεται νέα ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς ο καιρός γίνεται ψυχρότερος.

Προβλέψεις για lockdown στην Ιταλία τα Χριστούγεννα

Ο Αντρέα Κρισάντι, καθηγητής ιολογίας του πανεπιστημίου της Πάδοβας, σε δηλώσεις του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai αναφέρθηκε στα πιθανά νέα μέτρα που μπορεί να υιοθετηθούν στη χώρα του για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού.

Κορωνοϊός- Ρουμανία: Παράταση κατάστασης συναγερμού και νέα περιοριστικά μέτρα

Η κεντρώα κυβέρνηση μειοψηφίας της Ρουμανίας υιοθέτησε νέους περιορισμούς για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού και ανακοίνωσε ότι παρατείνει την κατάσταση συναγερμού στη χώρα ως τα μέσα Νοεμβρίου.

Τσεχία: Κλείνουν μπαρ, κλαμπ, εστιατόρια και εφαρμόζεται εξ αποστάσεως διδασκαλία

Η τσεχική κυβέρνηση θα δώσει εντολή σε μπαρ, εστιατόρια και κλαμπ να κλείσουν από την Τετάρτη έως τις 3 Νοεμβρίου και τα περισσότερα σχολεία να εφαρμόσουν εξ αποστάσεως διδασκαλία, καθώς θέτει νέα μέτρα για τον έλεγχο της ταχείας εξάπλωσης κρουσμάτων της COVID-19 στη χώρα.

Νέα Υόρκη: Κλειστά έως τα τέλη Μαΐου του 2021 τα θέατρα του Μπροντγουέι

Τα θέατρα του Μπροντγουέι θα παραμείνουν κλειστά για τουλάχιστον έως τα τέλη Μάϊου του 2021, ανακοίνωσε σήμερα η Broadway League, μια ακόμη ένδειξη ότι η σεζόν 2020-2021 θα παραμείνει «νεκρή» για τις παραστατικές τέχνες στις ΗΠΑ.

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα περιοριστικά μέτρα σε ολόκληρη την Ευρώπη

Αντιμέτωπες με ανησυχητικές αυξήσεις των κρουσμάτων του κορωνοϊού, οι ευρωπαϊκές χώρες πολλαπλασίασαν από χθες, Σάββατο, τα περιοριστικά μέτρα.

Έσπασε το φράγμα των 100.000 ημερήσιων κρουσμάτων η Ευρώπη

Η Ευρώπη ξεπέρασε τα 100.000 ημερήσια κρούσματα Covid-19 για πρώτη φορά χθες Πέμπτη, με χώρες όπως η Ρωσία και η Μεγάλη Βρετανία να καταγράφουν έναν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων κάθε ημέρα τις τελευταίες 5 ημέρες.

ΗΠΑ- προεδρικές: Αριθμός ρεκόρ 6,6 εκατομμυρίων Αμερικανών έχουν ήδη ψηφίσει

Οι Αμερικανοί σπεύδουν με πρωτόγνωρο ρυθμό να ψηφίσουν πρώιμα ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία για τις επιστολικές ψήφους, προμηνύοντας συμμετοχή ρεκόρ στις εκλογές.