Κυριακή, Σεπτέμβριος 25, 2022
Follow Us
Φυσικό αέριο: Φόβοι για λογαριασμούς 6.000 ευρώ στη Γερμανία

Ο πληθωρισμός και η ενεργειακή ακρίβεια αποτελούν βασικό θέμα στον γερμανικό Τύπο, με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ακόμη και για λογαριασμούς ύψους 6.000 στο φυσικό αέριο.

Η κεντρική Ευρώπη λαμβάνει μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας

Μέτρα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας λαμβάνουν κυβερνήσεις κρατών της κεντρικής Ευρώπης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την αντιμετώπιση των περικοπών στις παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Βέλγιο: Σβήνει τα φώτα στις βιτρίνες των καταστημάτων και περιορίζει την θερμοκρασία για εξοικονόμηση ενέργειας

Δραστικά μέτρα στην εξοικονόμηση ενέργειας αποφάσισε να λάβει το Βέλγιο.

Η κλιματική αλλαγή κάνει τις πανδημίες πιο συχνές

Την εμφάνιση νέων μεταδοτικών ασθενειών ευνοεί η κλιματική αλλαγή, ενώ ενδεχομένως να επηρεάζει και το δυναμικό μετάδοσής τους μετατρέποντάς τις ασθένειες σε πανδημίες σύμφωνα με το νέας μελέτης.

Βέλγιο: Το 64% των πολιτών φοβάται πως δεν θα μπορεί να πληρώσει τους αυξημένους λογαριασμούς στην ενέργεια

Περίπου το 64% των πολιτών στο Βέλγιο φοβάται ότι δεν θα μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ενέργειας, σύμφωνα με το Μεγάλο Βαρόμετρο της Soir-RTL-Ipsos που δημοσιεύτηκε σήμερα (19.09.2022).

Ιταλία: Νέο πακέτο στήριξης προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ύψους 14 δισ. ευρώ

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ενέκρινε σήμερα νέο πακέτο στήριξης, ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την αρωγή νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Νέα Υόρκη: Πάνω από 80.000 άστεγοι στους δρόμους της πόλης – Οι περισσότεροι μετά τη Μεγάλη Ύφεση

Οι άστεγοι της Νέας Υόρκης κατακλύζουν πλέον τους δρόμους της πόλης, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία βρίσκονται στο ανώτερο επίπεδο από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης.

ΟΗΕ: Το τέλος της πανδημίας COVID-19 είναι ορατό

Ο κόσμος δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη θέση για να βάλει τέλος στην πανδημία της COVID-19, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, απευθύνοντας έκκληση στις χώρες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους εναντίον του ιού που έχει σκοτώσει πάνω από έξι εκατομμύρια ανθρώπους.

Πολωνία: Σχεδιάζει να «παγώσει» την τιμή ρεύματος το 2023

Η Πολωνία σχεδιάζει να παγώσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος το 2023 στα σημερινά επίπεδα, για τα νοικοκυριά που θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS).

Νέα ένταση στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας

Εχθροπραξίες ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, με αναφορές για θύματα μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων εκατέρωθεν.