Δευτέρα, Δεκέμβριος 06, 2021
Follow Us
Και η Τσεχία στον δρόμο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60

Το υπουργείο Υγείας της Τσεχίας προετοιμάζει ένα διάταγμα, το οποίο θα καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 για τους πολίτες άνω των 60 ετών, όπως επίσης για τους εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς, όπως το ιατρικό προσωπικό, την αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις και την πυροσβεστική, μετέδωσε σήμερα ο ενημερωτικός ιστότοπος www.idnes.cz.

Γαλλία: 60% αύξηση των κρουσμάτων σε μία εβδομάδα - Στο τραπέζι επιπλέον μέτρα

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νέο Συμβούλιο Άμυνας Υγείας προκειμένου να «διαπιστωθεί εάν είναι απαραίτητο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα» απέναντι στο πέμπτο κύμα του κορωνοϊού, το οποίο χαρακτήρισε χθες ως «ανησυχητικό».

Κορονοϊός – Γερμανία: Ανακοινώνονται νέα μέτρα και στο βάθος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Η Γερμανία αποφασίζει σήμερα να θέσει σε εφαρμογή νέα μέτρα, τα οποία αναμένονται να είναι και πιο αυστηρά, για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος του κορονοϊού στη χώρα ενώ στο… βάθος υπάρχει και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά της COVID-19.

Μετάλλαξη Όμικρον: Γιατί προκαλεί ανησυχία και τι σημαίνει για την τρίτη δόση

Η προειδοποίηση από τον επικεφαλής της Moderna ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι πιθανό να είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού Όμικρον, έχει προκαλέσει ανησυχία για το μεγαλύτερο «όπλο» που έχει ο κόσμος για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Γερμανία: Πέφτει στο τραπέζι το lockdown για τους ανεμβολίαστους

Εθνικό «lockdown για τους ανεμβολίαστους» προτείνει ο επερχόμενος αντικαγκελάριος της Γερμανίας καθώς η χώρα παλεύει να ελέγξει την τελευταία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Κλείνει τα σύνορα η Ιαπωνία

H Ιαπωνία έγινε η τελευταία χώρα που επανέφερε τους σκληρούς περιορισμούς στα σύνορα, απαγορεύοντας σε όλους τους αλλοδαπούς να εισέρχονται στη χώρα από τις 30 Νοεμβρίου.

Εάν είναι απαραίτητα νέα εμβόλια, πόσος χρόνος θα χρειαστεί;

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, που ονομάστηκε Όμικρον, έχει πυροδοτήσει ανησυχίες, μελέτες και ταξιδιωτικές παρεμβάσεις, καθώς οι ειδικοί προσπαθούν να προχωρήσουν στην κατανόηση του πόσο σοβαρό είναι πραγματικά αυτό το στέλεχος του ιού.

Κλείνει τα σύνορα και η Ιταλία λόγω της νέας παραλλαγής του Covid-19

Απαγόρευση εισόδου σε ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες της νότιας περιοχής της Αφρικής

Covid-19: Βαρύς ο απολογισμός των θανάτων ανά την υφήλιο- Οι ζοφερές προβλέψεις

Ο αριθμός των θανάτων το 2021 λόγω της πανδημίας COVID-19 έχει ξεπεράσει το συνολικό αριθμό των θανάτων λόγω της πανδημίας το 2020 σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. 

Τα lockdown επιστρέφουν στην Ευρώπη: Τι μέτρα ισχύουν σε κάθε χώρα

Η συζήτηση για επαναφορά των lockdown έχει ανοίξει για τα καλά στην Ευρώπη, που έρχεται αντιμέτωπη με νέα έξαρση της πανδημίας.