Τρίτη, Μαϊος 24, 2022
Follow Us
Αυστρία: Αναστέλλεται για 3 μήνες η υποχρεωτική χρήση μάσκας

Η Αυστρία αναστέλλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης και στα δημόσια μέσα μεταφοράς καθώς οι μολύνσεις κορονοϊού έχουν μειωθεί και αναμένεται να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα το καλοκαίρι, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Γιοχάνες Ράουχ.

Βέλγιο: Στον κάλαθο των αχρήστων μισό εκατ. δόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό

Το Βέλγιο αναμένεται να πετάξει σχεδόν μισό εκατομμύριο δόσεις εμβολίου για τον κορωνοϊό της AstraZeneca οι οποίες λήγουν στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir.

Βρετανία: Μειώνει το επίπεδο συναγερμού για την Covid-19

Η Βρετανία υποβάθμισε σήμερα τον συναγερμό για την Covid-19 στο επίπεδο 3 (από το 4 που ήταν μέχρι σήμερα), εξηγώντας πως το κύμα των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον υποχωρεί και μειώνεται περαιτέρω η πίεση στο σύστημα υγείας.

ΟΗΕ: Κίνδυνος για παγκόσμια επισιτιστική κρίση «για χρόνια»

O πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων τους επόμενους μήνες, προειδοποίησαν τα Ηνωμένα Έθνη την ώρα που η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε επιπλέον χρηματοδότηση 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να μετριάσει τις «καταστροφικές επιπτώσεις».

Σουηδία και Φινλανδία κατέθεσαν επισήμως αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ: «Ιστορική στιγμή» - Διαβουλεύσεις μεταξύ των χωρών-μελών προκειμένου να αρθούν οι αντιρρήσεις της Τουρκίας

Λαβρόφ: Η ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ «δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ πιθανότατα «δεν θα είχε μεγάλη διαφορά», καθώς οι δύο χώρες συμμετέχουν εδώ και καιρό στις στρατιωτικές ασκήσεις της συμμαχίας.

ΝΑΤΟ: Τα επόμενη βήματα της Σουηδίας- Στην Τουρκία μεταβαίνουν διπλωμάτες

Η Σουηδία επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι η χώρα θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ σε μια ιστορική απόφαση που έρχεται μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση της Φινλανδίας, και ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Φινλανδία κάνει άμεσα αίτηση να μπει στο ΝΑΤΟ

Την Κυριακή (15.05.2022) θα καταθέσει και επίσημα αίτηση για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ η Φινλανδία.

 Φινλανδία: «Θέμα ημερών» η υποβολή της αίτησης για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Λίγα βήματα απομένουν μέχρι η Φινλανδία να στείλει την αίτησή της για ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας στο CNBC.

Ουκρανία: Στόχος σωματεμπόρων οι άμαχοι πρόσφυγες και ιδίως τα παιδιά

Οι άμαχοι που φεύγουν από την Ουκρανία είναι ευάλωτοι απέναντι στους διακινητές ανθρώπων, την ώρα που στη χώρα τους μαίνεται ο πόλεμος, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, με την οποία ζητείται να καταγράφονται τα θύματα και ιδίως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι.