Κυριακή, Ιούνιος 13, 2021
Follow Us
Η Γαλλία χαλαρώνει αλλά δεν εφησυχάζει και προχωρά με τους εμβολιασμούς

Η βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης στη Γαλλία και η σταδιακή άρση των περιορισμών στην καθημερινή ζωή δεν πρέπει να συνοδεύονται από τη χαλάρωση της επαγρύπνησης, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές, παρά το ότι οι εμβολιασμοί έσπασαν το όριο των 30 εκατ. Γάλλων, κάτι για το οποίο ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ έγραψε στο Twitter: "Ο στόχος επιτεύχθηκε! Ευχαριστώ όλους αυτούς που κινητοποιούνται για τον εμβολιασμό".

Μεξικό: Το 1/4 του πληθυσμού έχει προσβληθεί από κορωνοϊό

Σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού του Μεξικού (126 εκατ.) εκτιμάται πως έχει ή είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Αριθμός δηλαδή υπερδεκαπλάσιος από τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα.

ΗΠΑ: Τα CDC χαλαρώνουν τις ταξιδιωτικές συστάσεις για την Ελλάδα

Τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) χαλάρωσαν τις ταξιδιωτικές τους συστάσεις για 61 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, κατατάσσοντας αυτές πλέον στο «Επίπεδο 3» από την υψηλότερη βαθμίδα ( «Επίπεδο 4»), που συνέστηνε την αποφυγή του ταξιδιού.

Ιταλία: Άρχισε ο εμβολιασμός εφήβων - Ρεκόρ εμβολιασμών το σαββατοκύριακο

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 2.275 κρούσματα κορωνοϊού και 51 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες τα περιστατικά ήταν 2.436, με 57 θανάτους.

Ισπανία: Η Μαδρίτη θέλει να εμβολιάσει τους εφήβους 12-17 ετών πριν από τη νέα σχολική χρονιά

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει να εμβολιάσει τους εφήβους 12-17 ετών κατά του Covid-19 πριν από την επιστροφή τους στα θρανία για τη νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο.

Ιταλία: Προς μέση λύση για τους καθήμενους στην εστίαση

Η διαδικασία εμβολιασμού στην Ιταλία αυξάνει τον ρυθμό της, όπως υπογραμμίζουν σήμερα όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Από σήμερα, μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι πολίτες από 16 ετών και άνω σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Καναδάς: Τηλεκπαίδευση μέχρι και τη νέα σχολική χρονιά

Στην επαρχία του Οντάριο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δια ζώσης εκπαίδευση των μαθητών μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους, τον Σεπτέμβριο, μολονότι τα κρούσματα της Covid-19 έχουν σταθεροποιηθεί και οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να επανεκκινήσει η οικονομία νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν.

Ιταλία: Τέσσερα άτομα ανά τραπέζι έως το τέλος Ιουλίου ανακοίνωσε η Κυβέρνηση

Η Ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τουλάχιστον μέχρι την 31η Ιουλίου, σε κάθε τραπέζι των καφέ και εστιατορίων δεν θα μπορούν να κάθονται πάνω από τέσσερις πελάτες. Σε μεγαλύτερα τραπέζια θα μπορούν να κάθονται μόνον συγγενείς, οι οποίοι συγκατοικούν.

Ισπανία: Στην τελική ευθεία για την κατάργηση της μάσκας, όσο μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού

Η Μαδρίτη και η περιφέρεια Καστίλλη Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία, εξετάζουν το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τους κανόνες σχετικά με τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ανέφεραν αξιωματούχοι σήμερα, καθώς οι δείκτες διασποράς που μειώνονται και τα ποσοστά εμβολιασμών που αυξάνονται έχουν ελαττώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από την Covid-19.

Η Ινδία ξεπέρασε τα 28 εκατ. κρούσματα κορονοϊού

Η Ινδία ξεπεράστηκε ξεπέρασε πλέον τα 28 εκατομμύρια κρούσματα του κορονοϊού, αριθμός που είναι ο δεύτερος υψηλότερος στον κόσμο, μετά από αυτόν που έχουν καταγράψει οι ΗΠΑ.