Δευτέρα, Μαϊος 06, 2024
Follow Us
Διατροφικά οφέλη του αβοκάντο -Της Αντιγόνης Μπέκα-Διαιτολόγου-Διατροφολόγου MSc

Θρεπτικό, γευστικό και κρεμώδες, το αβοκάντο αποτελεί ένα μοναδικό φρούτο με ποικιλία θρεπτικών συστατικών.

Παρέχει μια σημαντική ποσότητα μονοακόρεστων λιπαρών ενώ αποτελεί επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων προσφέροντας σημαντικά οφέλη στην υγεία, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C,E,K,B6 καθώς επίσης κάλιο, μαγνήσιο, καροτενοειδή, λουτεΐνη, φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά.

Περίπου μισό αβοκάντο (100γρ) αποδίδει 160 θερμίδες και 15γρ. λίπους η πλειοψηφία των οποίων είναι καλά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα  λιπαρά, τα οποία αποτελούν σύμμαχο για την υγεία της καρδιάς. Επιπλέον, τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και φυτικές ίνες όπως είναι το αβοκάντο προσφέρουν μεγαλύτερο κορεσμό.

Πως να εντάξεις το αβοκάντο στην διατροφή σου:

  • Πρόσθεσε το στις σαλάτες
  • Άλειψε το στο σάντουιτς αντί για βούτυρο ή μαγιονέζα
  • Ως επάλειψη σε ψωμί μαζί με αβγό, καπνιστό σολομό, τυρί
  • Ως συστατικό σε smoothies
  • Φτιάξε γουακαμόλε και άλειψε την σε ψωμί ή φρυγανιές
  • Σκάλισε το με ένα κουτάλι και πρόσθεσε μέλι και καρύδια
  • Κάνε μια υγιεινή μους σοκολάτας με αβοκάντο (αβοκάντο, κακάο, μέλι, γάλα και ξύσμα λεμονιού)

Αντιγόνη Μπέκα

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc

Στουγιαννάκη 3-Νάουσα

Τηλ. 23323 01771

Κιν. 6984050471