Σάββατο, Μαϊος 04, 2024
Follow Us
Με Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό  και πάνδημη Ιερά Λιτανεία στους δρόμους της πόλεως τιμά η Νάουσα τον Όσιο Θεοφάνη (video+φωτορεπορτάζ)

Παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Οσίου Θεοφάνους του Θαυματουργού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης.

Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας  κ. Ιερόθεος και ο Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, οι αρχές του τόπου και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε πάνδημη Ιερά Λιτανεία στους δρόμους της πόλεως.

Η εικόνα του οσίου Θεοφάνη ανέφερε ο δεσπότης μας είναι καινούρια και θα την προσκυνήσει αύριο κι ένας πιστός από την Γερμανία που προσβλήθηκε βαριά από κοβιντ και είδε όραμα με τον όσιο ο οποίος τον θεράπευσε. Εις ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον πολιούχο μας θα βρεθεί αύριο στη θεία λειτουργία.

Το Σάββατο 19 Αυγούστου το πρωί θα λάβει χώρα  Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης επί τη εορτή του Οσίου Θεοφάνους του Θαυματουργού, πολιούχου της ηρωικής πόλεως.