Κυριακή, Μαϊος 05, 2024
Follow Us
Ξεκινάει το έργο επέκτασης συστήματος τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού και ανίχνευση διαρροών δικτύου ύδρευσης και βελτίωση ποιότητας νερού στον Δήμου Νάουσας

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ Γεωργίου Τασιώνα και της αναδόχου εταιρείας ΑΒΒ για το έργο  «Επέκταση συστήματος τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού και ανίχνευση διαρροών δικτύου ύδρευσης και βελτίωση ποιότητας νερού του Δήμου Νάουσας».

Το έργο έχει φυσικό αντικείμενο το σχεδιασμό, την κατασκευή και τον έλεγχο λειτουργικότητας, ελέγχου από τρίτους, την παράδοση στο χώρο των εργασιών, την εκφόρτωση και αποθήκευση στο χώρο των εργασιών, τις μετακινήσεις και ανυψώσεις, την εγκατάσταση, τον έλεγχο, την προμήθεια και τη θέση σε λειτουργία όλου του εξοπλισμού, που έχει περιγράψει στο κείμενο και στα σχέδια και στις απαιτούμενες εργασίες διασύνδεσης με την υφιστάμενη εγκατάσταση, όπως προδιαγράφονται στις Τεχνικές Προδιαγραφές, την δοκιμαστική και επιτυχή λειτουργία και την εκπαίδευση του προσωπικού της υπηρεσίας στη λειτουργία του συστήματος.

Συνολικά το έργο αφορά στην λειτουργία: σαράντα δύο (42) Τοπικών Σταθμών Ελέγχου (ΤΣΕ) σε υφιστάμενες υποδομές του δικτύου, ενός (1) Τοπικού Σταθμού Ελέγχου Παροχής (Τ.Σ.Ε.Π.) και τριάντα τριών (33) Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Παροχής- Πίεσης (Τ.Σ.Ε.Π.Π.) και εγκατάσταση Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (ΚΣΕ)  σε όλο τον Δήμο Νάουσας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ είναι ένα έργο ουσίας καθώς η επιχείρηση εκσυγχρονίζεται αποκτώντας  πολύτιμη γνώση για την πορεία του νερού. Το έργο αυτό σχεδιάστηκε , χρηματοδοτήθηκε και συμβασιοποιήθηκε επί διοίκησης Νικόλα Καρανικόλα και είναι ένα από τα σημαντικά έργα καθώς θα εντοπίσουμε όλα τα παράνομα bypass στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Νάουσας καθώς θα αναβαθμιστούν και οι εγκαταστάσεις των γεωτρήσεων.

 Στο επόμενο διάστημα συνεχίζουμε με εξίσου σημαντικά έργα όπως είναι :

1.Εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και μείωσης μη τιμολογούμενου νερού, σε ψηφιακούς υδρομετρητές του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Νάουσας

  1. Εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου δικτύου ύδρευσης στην Δ.Ε.Υ.Α. Νάουσας
  2. Αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Νάουσας). Εντάχθηκε το έργο με τίτλο « Αναβάθμιση ΕΕΛ Δ.Κ. ΝΑΟΥΣΑΣ
  3. Μονάδα Πρωτοβάθμιας Επεξεργασίας Νερού Νάουσας
  4. Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Γιαννακοχωρίου και Μαρίνας συνολικού ύψους 18.672.653 ευρώ.