Σάββατο, Απρίλιος 20, 2024
Follow Us
Ενημερωτική εκδήλωση για εκπαιδευτικούς και γονείς στη Νάουσα

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Διαχείριση συγκρούσεων στην παιδική ηλικία: Ψάξτε για λύσεις, όχι για τιμωρίες» πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης, 24 του μηνός, στην αίθουσα «Βέτλανς» του πολυχώρου πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς», το 3ο, 5ο, 6ο, 7ο και 10ο Νηπιαγωγείο Νάουσας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

tourob

Εισηγήσεις έγιναν από τη Σχολική Σύμβουλο Νηπιαγωγών Π.Ε. Ημαθίας κα. Σίτσα Λαζαρίδου («Διαχείριση συγκρούσεων - Δημιουργική συνεργασία σχολείου και οικογένειας») και την κα. Χριστίνα Τσολάκη, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΠΡΟΣΒΑΣΗ Π.Ε. Ημαθίας («Ο ρόλος της οικογένειας στην ψυχοκοινωνική ωρίμανση των παιδιών»).

Η κα. Τσολάκη τόνισε, μεταξύ άλλων, πως τα «συναισθηματικά υγιή και ώριμα παιδιά εκφράζουν αυτά που νιώθουν αλλά είναι και σε θέση να κατανοήσουν τους άλλους». Συνέστησε, επίσης, παρακίνηση του παιδιού στην ανεξαρτησία. «Για παράδειγμα, μη χρησιμοποιείτε πρώτο πληθυντικό για δραστηριότητες που είναι των παιδιών σας! Μη του φέρεστε σαν να είναι μικρότερο της ηλικίας του!», είπε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κα. Δώρα Μπαλτατζίδου και κ. Αντώνης Καραγιαννίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας κ. Σωτήρης Σταμάτης, εκπαιδευτικοί, γονείς κ.ά.

mpabee