Δευτέρα, Μαϊος 06, 2024
Follow Us
Επιτυχημένο παρά τα απρόοπτα το 10ο χορωδιακό φεστιβάλ Νάουσας «ΑΓΓΕΛΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» (video+φωτορεπορτάζ)

Ο κορονοϊός δεν πτόησε το φετινό 10ο χορωδιακό φεστιβάλ Νάουσας "ΑΓΓΕΛΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ".

hapar

Η χορωδιακή συνάντηση, παρά τις απουσίες, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.

Δύο φιλοξενούμενες χορωδίες, η Μικτή Χορωδία Δήμου Ελασσόνας και η Σχολική Χορωδία Βέροιας και Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΙΓΕΣ Βεργίνας, καθώς και η Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του "Ωδείου Ναούσης", χάρισαν ένα πλούσιο πρόγραμμα χορωδιακής μουσικής στο κοινό, που τις χειροκρότησε θερμά. 

Το κοινό καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ιστορικού Μουσικού Σωματείου της Νάουσας κ. Κώστας Λούκας, που αναφέρθηκε στις δυσκολίες της φετινής διοργάνωσης: ήταν ο κορονοϊός, που δεν επέτρεψε στις προσκεκλημένες χορωδίες να έρθουν στη Νάουσα ("Χορτωδία" Πηλίου και Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς) και η πρόωρη εκλογολογία, που ανέβαλε την έλευση χορωδίας από το εξωτερικό (Λετονία), κάτι που θα καθιστούσε το φεστιβάλ διεθνές. Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στην πλούσια και δημιουργική δράση του "Ωδείου Ναούσης".

Χαιρετισμό απηύθυναν ο π. Αθανάσιος Νίκου και η Αντιδήμαρχος κα. Δώρα Μπαλτατζίδου. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Βουλευτής κ. Άγγελος Τόλκας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τριανταφύλλου κ.ά.

Οι τρεις χορωδίες ερμήνευσαν γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια και το μουσικό διήμερο θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή, 16 του μηνός, με μουσικοχορευτική παράσταση - αφιέρωμα στη Μικρά Ασία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Π.Ε. Κοζάνης. Η χορωδία της γείτονος, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου - καθηγήτριας φωνητικής κας. Ελένης Αναγνώστου, επιφύλαξε μια έκπληξη στο κοινό, ερμηνεύοντας (με σολίστ την εξαιρετική Άννα - Πολύμνια Προβάδου) την "Μακρυνίτσα". Η Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του "Ωδείου Ναούσης", υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, συνθέτη και πιανίστα κ. Δημήτρη Παρόλα, ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της με το ποίημα του Χρήστου Τσίτση "Άγγελμα Ελευθερίας" (σε μουσική του Δημήτρη Παρόλα).

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Κώστας Βαρβέρης.

mpakar