Παρασκευή, Σεπτέμβριος 27, 2024
Follow Us
Επενδύει και ενισχύει την αίσθηση ασφάλειας - υγείας το Μουσικό Σωματείο "Ωδείο Ναούσης"

Την Παρασκευή το Μουσικό Σωματείο "Ωδείο Ναούσης" σε συνεργασία με την Λέσχη Καταδρομέων Νάουσας συνδιοργάνωσαν εκπαίδευση των μελών τους στις πρώτες βοήθειες. Η δράση έλαβε χώρα στο ΚΑΠΗ Δήμου Νάουσας. Την εκπαίδευση πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ που έφτασε από Θεσσαλονίκη με τους εκπαιδευτές - διασώστες Κοσμά Τερζίδη και Διαμαντή Μαντίλα.

mpakar

Τα μέλη των δύο συλλόγων εκπαιδεύτηκαν με θεωρία και πράξη στην "Βασική Υποστήριξη ζωής". Η “Βασική Υποστήριξη της ζωής” περιλαμβάνει τη βασική γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων. Αυτές μπορεί να είναι: μια απειλητική καρδιακή προσβολή, αιφνίδια κατάρρευση και πνιγμονή (σταμάτημα της αναπνοής από ξένο σώμα, που αποφράζει τη δίοδο του αέρα προς τους πνεύμονες).

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στην χρήση του απινιδωτή που απέκτησε πριν από μερικούς μήνες το Μουσικό Σωματείο "Ωδείο Ναούσης"  

Οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον με ενεργή συμμετοχή και απορίες προς τους εκπαιδευτές, ενώ ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση ενθουσιασμένοι με τις δεξιότητες που απέκτησαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μουσικό Σωματείο "Ωδείο Ναούσης" είναι ο πρώτος σύλλογος που αποκτά με ίδια μέσα σύγχρονο απινιδωτή και μέλη του πιστοποιούνται από το ΕΚΑΒ στις πρώτες βοήθειες. Το γεγονός αυτό καθιστά το Σωματείο ως έναν φορέα πολιτισμού όπου η ασφάλεια και υγεία των μελών του είναι πρώτιστης σημασίας.

termpa