Τρίτη, Απρίλιος 23, 2024
Follow Us
Κάλεσμα των σωματείων ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ για μέτρα προστασίας σε νοσοκομείο και ΙΚΑ

ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ

robgo

OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Τετάρτη 19 Γενάρη  στις 11:00 έξω από το νοσοκομείο.

Στις 12μμ έξω από το ΙΚΑ Νάουσας.

Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, μαγαζάτορες, νέοι και νέες

Την στιγμή που ο covid 19 εξαπλώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης.  Δεν έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς στα ΜΜΜ.

Το νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας , τα ιατρεία στα χωριά βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση  ανήμπορα λόγω των ελλείψεων να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους του δήμου μας.

Άφησαν τον λαό χωρίς “ όπλα” για να αντιμετωπίσει τον ιό.

Συνεχίζουν το παραμύθι της ατομικής ευθύνης την ώρα που το κράτος δεν παίρνει καμιά ευθύνη για την προστασία μας.

Κινδυνεύουν – ταλαιπωρούνται συνταξιούχοι και κυρίως υπερήλικες.

Η δύναμη βρίσκεται στην δική μας διεκδίκηση

Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε να κινδυνεύουν, να χάνονται ζωές εξαιτίας της ανυπαρξίας μέτρων .

Η κυβέρνηση ανακυκλώνει καθημερινά τα ίδια μέτρα χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αρνείται να υλοποιήσει τα αιτήματα για ανοιχτά σχολεία , με λιγότερους μαθητές ανά τάξη , χώροι υπάρχουν που μπορούν να αξιοποιηθούν όπως και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί.

Στοιβαγμένοι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, “ουρές” συνταξιούχων σε υπηρεσίες , δομές υγείας, τράπεζες κλπ.  Δεν παίρνουν μέτρα γιατί τα θεωρούν  “κόστος” δεν τους καίγεται καρφί για την υγεία μας, την ζωή μας, την μόρφωσή των παιδιών μας.

Δεν περιμένουμε λύση από τα πάνω, οι  πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων  κλείνουν νοσοκομεία αφήνουν χωρίς γιατρούς και εξοπλισμό τις δομές υγείας.

Δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα με επίκεντρο τα μέτρα προστασίας των συνταξιούχων  και του λαού.

 

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατρών προσωπικού που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές και εξεταστικά κέντρα.

Να εξασφαλιστούν τώρα συνεργεία του ΕΟΔΥ σε χώρους δουλειάς, σχολεία, χωριά. Μαζικά τεστ για όλους, κέντρα ενημέρωσης παρακολούθησης με ευθύνη του κράτους.

Επιστροφή τώρα στις μονάδες υγείας των εργαζόμενων που είναι σε αναστολή.

Συνάδελφοι , Συναδέλφισσες

Οι συνταξιούχοι όλης της χώρας για μια ακόμη φορά υφίστανται τις θανατηφόρες περικοπές των συντάξεων που έχουν ψηφίσει  όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα.

Η κυβέρνηση ενεργοποιεί μετά από σχεδόν 6 χρόνια διατάξεις των νόμων 4387/16  (Κατρούγκαλου) και 4670/20 ( Βρούτση) πετσοκόβει συντάξεις  από συνταξιούχους  που δικαιούνται από την φύση της εργασίας τους 2 συντάξεις , όπως και τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας. Αξιοποιεί κατάπτυστες διατάξεις και κατακρεουργεί τις πενιχρές συντάξεις για άλλη μια φορά.

Επιβεβαιώνεται ότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα προβλήματα όμως μένουν και πολλαπλασιάζονται , η ζωή μας χειροτερεύει.  Ο ένας κόβει ο άλλος ράβει, όταν είναι στην κυβέρνηση πετσοκόβουν συντάξεις όταν είναι αντιπολίτευση  “βγαίνουν στα κεραμίδια” για τις αδικίες που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει. Αίσχος !

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει την διάταξη νόμου του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και αφαιρεί ουσιαστικά το ποσό των 268 ευρώ το μήνα από την δικαιούμενη “εθνική σύνταξη” την ίδια στιγμή που οι συντάξεις  έχουν μετατραπεί σε προνοιακά επιδόματα, μπροστά στην ακρίβεια και τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία. Παράλληλα η γενική κατάσταση χειροτερεύει με την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων για τους νέους εργαζόμενους. Στην αναμονή για μήνες μέχρι την απόδοση της σύνταξης, 100-150 ευρώ για την ηλεκτρονική κατάθεση αίτησης συνταξιοδότησης, ανήμπορές λόγω ελλείψεων προσωπικού οι υπηρεσίες να εξυπηρετήσουν, ταλαιπωρούνται οι δικαιούχοι κυρίως ΑΜΕΑ.

Τα ΔΣ του σωματείων μας με αποφάσεις  τους καταδικάζουν αυτές τις πολιτικές. Ξεκαθαρίζουμε  πως δεν θα διαλέξουμε δημίους ανάμεσα σε κόμματα που κυβέρνησαν και πολιτικές που τσάκισαν τις  ζωές των συνταξιούχων και των εργαζομένων.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει ΤΩΡΑ την απαράδεκτη διαδικασία. Να αποδώσει στους συνταξιούχους ότι τους έχει περικοπεί γιατί είναι πληρωμένα με τον αγώνα μιας ζωής, να αποδώσουν δώρα και αναδρομικά.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον Βαρβαρέσο που είναι απλήρωτοι για έξι μήνες και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Είμαστε και εμείς μαζί τους, τα περάσαμε και εμείς. Όπως και στις αγροτικές κινητοποιήσεις της περιοχής μας που προετοιμάζονται για τις 27 Γενάρη.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

nampa