Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
Follow Us
Επιτυχημένη η εκδήλωση-ομιλία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Νάουσας

Εκδήλωση-Ομιλία διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Νάουσας τη Δευτέρα 13/11/23 στη Βέτλανς, με τίτλο «Διαδίκτυο και Εφηβεία: ο ρόλος των γονέων στην εξισορρόπηση μεταξύ ρίσκων και ευκαιριών που ενέχει η χρήση του», με ομιλήτρια την κ. Χριστίνα Τσολάκη, Ψυχοπαιδαγωγό MSc, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου πρόληψης ΠΕ Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ.  Αθανάσιος Αλατζόγλου, προλόγισε ο Διευθυντής του Λυκείου  κ. Δημήτριος  Ρίζος ενώ παρευρέθη με τους εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας ο Διευθυντής κ. Αβραάμ Σαχπατζίδης.

Στην επιτυχημένη εκδήλωση, που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν  το διαδίκτυο ως πηγή δημιουργικών ευκαιριών αλλά και πολλαπλών ρίσκων για τους/τις εφήβους/ες, όπως και τα βιώματα των γονέων ως  αντικρουόμενα συναισθήματα σε σχέση με την εμπλοκή των παιδιών τους στο διαδίκτυο.  Φωτίστηκε η  ανάγκη εξισορρόπησης ευκαιριών και ρίσκων στη χρήση του Διαδικτύου από τους/τις εφήβους και οι δράσεις ενίσχυσης των γονέων προς την κατεύθυνση αυτή.