Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
Follow Us
Παρουσίαση της Ποντιακής Ανθολογίας του Ηλία Τσέχου στον Κοπανό

Σε μία νοσταλγική βραδιά με έντονο ποντιακό χρώμα εξελίχθηκε η παρουσίαση του Β’ τόμου της δίγλωσσης Ανθολογίας Ποντιακής Ποίησης του Ηλία Τσέχου, που οργάνωσε Κυριακή 12/11/23, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Γυμναστικός Σύλλογος Νέων Κοπανού '' Η Μίεζα '' στην φιλόξενη αίθουσα του, στον Κοπανό. 

mpana

Για το βιβλίο και τον δημιουργό του μίλησαν οι κ.κ. Γεώργιος Ορδουλίδης (καθηγητής βυζαντινής μουσικής, Άρχων Μαΐστωρ της Μ.τ.Χ.Ε.), Σίμος Ανδρονίδης (διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.) και Άκις Θωμαΐδης (εκδότης), ενώ ο Ηλίας Τσέχος απήγγειλε ποιήματα στην ποντιακή διάλεκτο και στη νεοελληνική τους απόδοση.

Οι παριστάμενοι είχαν στην συνέχεια την ευκαιρία να απολαύσουν την εντυπωσιακή εμφάνιση των παιδιών του εφηβικού χορευτικού συγκροτήματος τού συλλόγου, με την εξαιρετική μουσική των κ.κ. Κώστα Κακουλίδη στην ποντιακή λύρα και Κώστα Καπουρτίδη στο νταούλι, και δοκίμασαν ωραιότατα ποντιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του συλλόγου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Η.Π. Νάουσας κ. Ν. Καρανικόλας, η αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Δ. Μπαλτατζίδου, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Κοπανού και Ζερβοχωρίου κ.κ. Β. Χαβιαρόπουλος και Ν. Σταμπολίδης, ο κ. Α. Καγκελίδης, μέλος του Δ.Σ. της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας κ. Χ. Καπουρτίδης και εκπρόσωποι του Δ.Σ. Πυρσού Νάουσας, μέλη και φίλοι του συλλόγου.

Σας ευχαριστούμε όλους για την ανταπόκριση σας και σας περιμένουμε στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας που θα ανακοινωθούν.

Με τιμή

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Γυμναστικός Σύλλογος Νέων Κοπανού '' Η Μίεζα ''

 

nater