Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
Follow Us
Επιτυχημένη η εκδήλωση παρουσίασης του κ. Φώτιου Καφετζή «Πνευματικές ενασχολήσεις»

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς» (Βέτλανς), πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που αφορούσε την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Φώτιου Καφετζή «Πνευματικές ενασχολήσεις». Ο κ. Φ. Καφετζής ήταν καθηγητής στο «Λάπειο» Γυμνάσιο από το 1967-1973.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος κ. Δ. Μπαλτατζίδου, ο Γυμνασιάρχης στο «Λάπειο» Γυμνάσιο κ. Γ. Μάλλιος και ο κ. Τ. Καραμπατζός τον οποίο κι ευχαριστούμε για την βοήθειά του στην παραχώρηση της αίθουσας. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η γυμνάστριά μας κ. Εύα Κανδήλα, η κόρη και η εγγονή του κ. Καφετζή καθώς και ο τύπος. ΄Ολους τους προαναφερθέντες τους ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από μία μικρή ορχήστρα του Μουσικού Ωδείου «Αριστοτέλης» του κ. Παπαδόπουλου τους οποίους κι ευχαριστούμε.

Τον συντονισμό της παρουσίασης της εκδήλωσης έκανε η κ. Μαίρη Καρυδά και διάβασαν αποσπάσματα οι: κ. Γιώργος Μάλλιος, κ. Φωτεινή Μωυσιάδου και η κ. Λιάνα Κορσομπάκη.

Στην διοργάνωση της εκδήλωσης συνέβαλαν το πολιτιστικό γραφείο του Δήμου, η καφετέρια «Boston»,τον καθηγητή κ. Γ. Μπιλιούρη η κ. Ν. Τζέπου, ο κ. Γ. Δαραμάρας, ο κ. Π. Παρχαρίδης τους οποίους κι ευχαριστούμε.

Την διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβαν οι μαθητές και μαθήτριες των τάξεων των 1971,1972 και 1973: Τ. Μόζα, Μ. Καρυδά, Κ. Νίκου, Τ. Αντωνίου, Ε. Καλαϊτσοπούλου, Κ. Κιρκμαλή, Κ. Τόσκα, Μ. Αθανασιάδου, Στ. Μολύβα, Α. Χατζάρας, Στ. Κρομυδούσας και Λ. Κορσομπάκη.

Μια σύντομη αναφορά στο βιβλίου του κ. Φ. Καφετζή «Πνευματικές Ενασχολήσεις». Το βιβλίο περιλαμβάνει μια συλλογή πρωτότυπων και αδημοσίευτων εργασιών του συγγραφέα, όπως: πανηγυρικοί λόγοι, λογοτεχνικές κριτικές, παρουσιάσεις βιβλίων, κριτικές μελέτες και προβληματισμούς. Επίσης, περιέχει ιστορικές πληροφορίες που αναφέρονται στην απελευθέρωση της Νάουσας  και τη συμβολή των Ναουσαίων στην ενίσχυση του αγώνα για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. ΄Ολα τα παραπάνω που εμπεριέχονται στο βιβλίου του κ. Φ. Καφετζή, αποτελούν προϊόν μιας μεγάλης και σημαντικής εμπειρίας 60 χρόνων τόσο στο χώρο της εκπαίδευσης ως φιλολόγου όσο και ως σχολιαστής μετέπειτα. Τον ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία του και τη χαρά και τιμή που μας έκανε να μοιραστεί μαζί μ’ εμάς, τους «παλιούς» μαθητές και μαθήτριες του, το έργο του.