Τρίτη, Ιούλιος 23, 2024
Follow Us
Γνωρίζουμε την ομάδα του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου Ψυχο-Ομιλία Νάουσα

Είμαι η Αθηνά Τυρλόμη.

Ψυχολόγος και ιδιοκτήτρια του ψυχοθεραπευτικού γραφείου ΨΥΧΟ-ΟΜΙΛΙΑ. Παρόλο το νεαρό της ηλικίας μου να ιδιωτευσω στα 23 μου, αποφάσισα να πάρω αυτόν τον ρίσκο!. Είδα στην πόλη μας δεν υπήρχε έως τώρα ανάλογη υπηρεσία ψυχικής υγείας που να απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες παιδιά εφήβους και ενήλικες, και να εξυπηρετεί σχεδόν όλο το φάσμα των ψυχοπαθολογίων. Έβαλα τα δυνατά μου να το χτίσω αυτόν στον τόπο μας διότι είναι αναγκαίο και απαραίτητο. Ζούμε σε έναν κόσμο αρκετά περίπλοκο, όπου οι ρυθμοί είναι γρήγοροι, οι απαιτήσεις πολλές, και οι υποχρεώσεις πιεστικές. Ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος και σε καθημερινή βάση με πολύ δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις που δυσχεραίνουν την ψυχολογία του. Εδώ είναι που η ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι ωφέλιμη και χρήσιμη. Στόχος της ψυχοθεραπείας είναι μέσω συγκεκριμένων θεραπευτικών τεχνικών να βοηθήσουμε τον κάθε άνθρωπο να τροποποιήσει τις σκέψεις του που τον καθιστούν δυσλειτουργικό, να διαχειριστεί συναισθήματα που τον προκαλούν αναστάτωση και δυσφορία και να αλλάξει συμπεριφορές που διατηρούν το πρόβλημα του. Το όραμα μου είναι το γραφείο να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει τον κόσμο για θέματα ψυχικής υγείας. Να παροτρύνω τον κόσμο να ζητάει βοήθεια και να απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας. Έτσι πως πάμε σε έναν καρδιολόγο παθολόγο για θέματα παθολογικά έτσι αντίστοιχα πρέπει να πηγαίνουμε σε έναν ψυχολόγο όταν κάτι μας αναστατώνει ψυχολογικά/ συναισθηματικά. Εδώ υπάρχει και ένα ρητό του Ιπποκράτη: " κάθε ασθένεια ξεκινάει από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα μας". Δεν πρέπει να αγγνουμε τα "καμπανάκια" και τα σημαδια που προειδοποιεί το σώμα μας. Είμαι εδώ στον κάθε άνθρωπο που θα ζητήσει βοήθεια, αρκεί να αποδεχτεί πως θέλει να βοηθηθεί και δεν θέλω το κόστος των συνεδρίων να απασχολεί τον πελάτη μου. Θα παρέχω όσο τον δυνατόν οικονομικό κόστος των συνεδρίων.

Γνωρίστε τον Αναστάση ( ή αλλιώς Τάσος) Αναστασιάδης.

Αποτελεί το δεύτερο σημαντικό μέλος του κέντρου. Ειναι συνάδελφος/ συνεργάτης ψυχολόγος του κέντρου. Αναλαμβάνει και διοργανώνει ομιλίες/ημερίδες στην πόλη μας για διάφορα θέματα ψυχικής υγείας όπως και επίσης αναλαμβάνει περιστατικά που πληθαίνουν ή χρειάζονται εποπτεία. Παρακάτω θα συστηθεί ο ίδιος λεπτομερώς:
"Ονομάζομαι Τάσος Αναστασιάδης και είμαι κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας από το Α.Π.Θ. Κατέχω άδειας άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου και είμαι μέλος του συλλόγου Ελλήνων ψυχολόγων (ΣΕΨ). Ολοκλήρωσα την εκπαίδευση μου στην γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία στο ΙΨΚ στην Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα παρακολούθησα on-line προγράμματα μετεκπαίδευσης στο Beck institute for Cognitive Behavioural Therapy.
Αργότερα ολοκλήρωσα δύο on-line προγράμματα μετεκπαίδευσης στην αθλητική ψυχολογία στην Barca universitas.
Τα τελευταία χρόνια συνεργάζομαι και έχω συνεργαστεί με διάφορες ομάδες όπως Aris WBC, Πανσερραϊκός elite k14, Θερμαϊκός Θέρμης, Αχιλλέας Περαίας ΑΕ Φιλύρου και πολλές πολλές ακόμα. Ταυτόχρονα παρέχω τις ψυχολογικές μου υπηρεσίες σε πλήθος περιστατικών σε ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών διαταραχών και προβλημάτων. Έχω επίσης διοργανώσει πάμπολλες ομιλίες - συζητήσεις για θέματα ψυχολογίας σε αθλητικές ομάδες, συλλόγους, μουσικά ωδεία και δήμους"

Γνωρίστε την ψυχολόγο Αθανασία Παπαδοπούλου

Η Αθανασία ή αλλιώς Νανση είναι συνάδελφος/συνεργάτιδα του ψυχοθεραπευτικού κέντρου. Είναι από Θεσσαλονίκη και δέχτηκε μετά χαράς να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην πόλη μας και να αποτελεί σημαντικό μέλος του κέντρου! Παρακάτω θα σας συστηθεί η ίδια:

" Είμαι η Αθανασία και είμαι η ψυχολόγος του γραφείου. Είμαι απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Είμαι επίσης πτυχιούχος της φιλοσοφικής σχολής του τμήματος φιλολογίας του ίδιου πανεπιστημίου και στους επόμενους μήνες ολοκληρώνω την εκπαίδευση μου στην γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς. Η σύγχρονη ψυχολογία είναι έντονα επηρεασμένη από θεωρίες του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη και αυτό μας δείχνει ότι οι άνθρωποι είχαν πάντα την ανάγκη να ερμηνεύσουν τις ψυχολογικές τους δυσκολίες. Και αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε εδώ στο γραφείο: να φυσιολογικοποιησουμε και να εξηγήσουμε γιατί κανείς είναι σημαντικό να ζητάει βοήθεια όταν την χρειάζεται και τι συμβαίνει όταν αποφασίζει να την δεχτεί. Με δυο λόγια αυτό που συμβαίνει όταν κάνεις αποφασίζει να απευθύνει σε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας είναι να γνωρίσει τον εαυτό του καλύτερα, να αποκτήσει δηλαδή "γνώθι σαυτόν" ώστε να ζήσει την ζωή του με περισσότερη ευχαρίστηση. Αυτό το "γιατί" και η εξήγηση της συμπεριφοράς ήταν το δικό μου κίνητρο για να ασχοληθώ με την επιστήμη της ψυχολογίας".