Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
Follow Us
Ζαφειράκης Χάντμπολ: Ανασκόπηση  χρονιάς 2022-Μια χρονιά γεμάτη συναρπαστικές στιγμές αλλά και δυσκολίες...

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της και είναι σημαντικό, δημοσιογραφικά, να γίνει ένας απολογισμός της αγωνιστικής δράσης της ομάδας χάντμπολ του Ζαφειράκη, προκειμένου να συνοψιστεί (κι έτσι να επισημανθεί) η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα της πόλης μας, που αγωνίζεται για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική σεζόν στην κορυφαία εθνική κατηγορία χάντμπολ της χώρας.

terzaf

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που ταλαιπωρούν τόσο την περιοχή μας γενικά, όσο και ειδικά τον αθλητισμό της επαρχίας, η διοίκηση του τμήματος χάντμπολ δίνει καθημερινά τον καλύτερο της εαυτό για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας.

Η παρουσία του Ζαφειράκη στην μεγάλη κατηγορία “Handball Premier” αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία εξωστρέφειας για την πόλη μας, με σημαντικές προοπτικές στον αθλητικό χώρο και αν συνυπολογιστεί και η παράμετρος πως είναι η μοναδική ομάδα όλης της Ημαθίας που αγωνίζεται σε πρώτη κατηγορία, τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς την σημαντικότητα της όλης προσπάθειας.

Έπειτα από την περσινή επιτυχημένη χρονιά, που η ομάδα “σφράγισε” την παραμονή της στη Handball Premier με μεγάλες νίκες στη φάση των play-out, η ομάδα φέτος προσπαθεί και πάλι να εξασφαλίσει την παραμονή της, στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Μετά την εποχή της πανδημίας, είναι η πρώτη φορά που το πρωτάθλημα είναι ενοποιημένο. Έτσι, η ομάδα της πόλης μας φιλοξενεί στη Νάουσα μεγάλες ομάδες, με πολλές ευρωπαϊκές διακρίσεις όπως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους μας να παρακολουθήσουμε ποιοτικό χάντμπολ.

Η ομάδα που απαρτίζεται από ως επί το πλείστον Ναουσαίους αθλητές, έχει ενισχυθεί φέτος μεταγραφικά μόνο με τους δύο Σέρβους Nebojsa Kanizaj και Danilo Milovic και άλλες μεταγραφές Ελλήνων από γειτονικές ομάδες.

Μέχρι σήμερα, η ομάδα έχει συγκεντρώσει 9 βαθμούς και βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, του οποίου τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, ενώ ουραγός είναι η ομάδα της Χ.Α.Ν.Θ.

Από άποψης αθλητικής απόδοσης των παικτών, μέχρι τώρα ξεχωρίζει ο αρχηγός της ομάδας Ναουσαίος Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ ολόκληρης της πρώτης εθνικής κατηγορίας κατά την περσινή χρονιά. Ανάλογα καλή εμφάνιση έχουν και όλοι οι αθλητές της ομάδας, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, με τη ζυγαριά να γέρνει σαφώς υπέρν των Ναουσαίων αθλητών που πέρα από το κομμάτι του επαγγελματισμού, αγωνίζονται και “πονάνε” τη φανέλα του Ζαφειράκη!

Η στήριξη από την πόλη της Νάουσας προς την ομάδα, όπως λένε πηγές από το τμήμα χάντμπολ, είναι συγκινητική, ενώ σημαντική είναι και η οικονομική βοήθεια που έχει προσφέρει ο βουλευτής του νομού μας και υφυπουργός οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος (τον οποίο και ευχαρίστησε με πλακέτα η ομάδα στην αρχή της σεζον).

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η μεγάλη επιτυχία του τμήματος χάντμπολ, βάσει της στοχοθεσίας της διοίκησης, δεν έχει να κάνει όμως τόσο με το ανδρικό τμήμα που φιγουράρει ανάμεσα στις κορυφαίες 12 ομάδες της Ελλάδος, όσο με τις εγγραφές μικρών αθλητών. Οι εγγραφές στα τμήματα ανάπτυξης έχουν τετραπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια και τα τμήματα του Ζαφειράκη ξεπερνούν σε αριθμό τους 150 αθλητές.

Η χρονιά που φεύγει συνέχισε την παράδοση με τις πολλές επιτυχίες στο χάντμπολ. Χρόνο με τον χρόνο, η τροπαιοθήκη του συλλόγου  εμπλουτίζεται συνεχώς με διακρίσεις των μικρών αθλητών και για τον λόγο αυτό η ομάδα της πόλης μας είναι η δεύτερη, σε πανελλήνιο επίπεδο, στην αποκομιδή μεταλλίων σε πανελλήνια ηλικιακά πρωταθλήματα.

Οι προπονητές των ηλικιακών τμημάτων χάντμπολ, Χρήστος Δεληχρήστος, Φώτης Παπουτσής, Πέτρος Ρότζιος και Βασίλης Μπόλας, έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να παρουσιάσουν πολύ καλό έργο και απότοκο της δουλείας τους πέρα από τις πολλές διακρίσεις, είναι και η επαναδραστηριοποίηση του τμήματος γυναικών που αδρανούσε όλα τα προηγούμενα έτη.

Αξίζει να αναφερθεί πως πέρσι, η ηλικιακή ομάδα των Παγκορασίδων αναδείχθηκε πρώτη στην πανελλήνια τελική φάση της αντίστοιχης ηλικίας, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους του τμήματος, ενώ και πολλά άλλα ηλικιακά αναδείχθηκαν πρώτα στο πρωτάθλημα της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας, στην δύναμη της οποίας υπάγεται ο σύλλογος της πόλης μας.

Την περασμένη εβδομάδα η χρονιά ολοκληρώθηκε για τα τμήματα υποδομής με χριστουγεννιάτικη γιορτή, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων πολλά παιχνίδια βασισμένα στο χάντμπολ, στολισμό δέντρου και τον καθιερωμένο διαγωνισμό πέναλτι μεταξύ των αθλητών και των γονιών τους, δραστηριότητα που σιγά σιγά γίνεται θεσμός.

 ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Άλλη πνοή, όπως ήταν φυσικό, έδωσε σε όλο τον Ζαφειράκη η ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ Νάουσας, που ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα. Οι συνθήκες προπόνησης ανέβηκαν κατακόρυφα, καθώς πλέον υπάρχουν οι στοιχειώδεις (μέχρι πριν όχι αυτονόητες) παροχές θέρμανσης, ζεστού νερού και καλού φωτισμού και τόσο οι αθλητές όσο και το φίλαθλο κοινό μπορούν με αξιοπρέπεια να χαίρονται τον ζωντανό χώρο του γηπέδου.

Παρά τον προγραμματισμό του έργου που προέβλεπε μόνο την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, στο ΔΑΚ έγιναν σημαντικές εργασίες καλλωπισμού και αισθητικής βελτίωσης, χάρη στις άοκνες προσπάθειες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου που με “αφανή ήρωα” τον κ. Παπαφιλίππου Άγγελο έδωσε τον καλύτερο της εαυτό για την γρήγορη και ποιοτική περάτωση των εργασιών που τις αναλογούσαν.

Ωστόσο το πρόβλημα του γηπέδου δεν είναι τόσο απλό, παρά την σημαντική βελτίωση που έφερε η ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ.

Τη Νάουσα ταλαιπωρεί ένα μεγάλο ζήτημα έλλειψης προπονητικών χώρων. Δυστυχώς το ΔΑΚ Νάουσας δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των τμημάτων του Ζαφειράκη που καλλιεργεί τρία ομαδικά αθλήματα και οι αθλητές του ξεπερνούν τις τρεις εκατοντάδες. Το αποτέλεσμα, ως λύση ανάγκης, είναι οι ακαδημίες να μοιράζονται για προπονήσεις στα σχολικά γυμναστήρια που ούτε πληρούν τις επαρκείς διαστάσεις, ούτε και τις κατάλληλες συνθήκες προπόνησης.

Πολλά είναι τα παραδείγματα γειτονικών δήμων που επενδύουν στον χώρο των γηπεδικών εγκαταστάσεων. Μακάρι και ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας να δώσει την ανάλογη βαρύτητα και να αφουγκραστεί το πρόβλημα, καθώς είναι σίγουρο πως η όποια βελτίωση στον χώρο του αθλητισμού δίνει ώθηση σε περισσότερους νέους να αθληθούν, αλλά και συμβάλει σημαντικά στην εικόνα που παίρνουν απο την πόλη μας πολλές φιλοξενούμενες ομάδες (που πολλές φορές, μέχρι πριν, η κατάσταση του γηπέδου τους απωθούσε από το να επισκεφθούν την πόλη μας).

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ 2023

Κυκλοφόρησαν και τα ημερολόγια του τμήματος για το 2023, που περιλαμβάνουν πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα ηλικιακά τμήμα και από τα τμήματα ανδρών και γυναικών.

Λόγω των ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και το υψηλού κόστους εκτύπωσης, φέτος, το τμήμα κυκλοφόρησε δυο διαφορετικά ημερολόγια για να διευκόλυνει όλο τον κόσμο να προμηθευτεί ένα, ανάλογα με τις ανάγκες του. Πρόκειται για ένα επιτοίχιο μιας σελίδας (5 ευρώ) και ένα επιτραπέζιο γραφείου πολυσέλιδο (10 ευρώ).

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να τα προμηθευτούν καλώντας στα τηλέφωνα 6982128293 (Πέτρος), 6983312234 (Φώτης).

 

stena