Κυριακή, Απρίλιος 28, 2024
Follow Us
ΜΠΑΣΚΕΤ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ-Χρονιά γεμάτη επιτυχίες και διακρίσεις το 2022

Με τις καλύτερες εντυπώσεις και σπουδαίες διακρίσεις σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο κλείνει η χρονιά για το τμήμα μπάσκετ του Ζαφειράκη Νάουσας.

mpatik

Το πολυπληθέστερο τμήμα του συλλόγου αποχαιρετά το 2022 με πρωτιές στα πρωταθλήματα που συμμετέχει και 11 κλήσεις αθλητών του στα κλιμάκια και τις Εθνικές ομάδες μπάσκετ.

ΑΝΔΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

za

Την τέταρτη θέση κατέκτησε η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ζαφειράκη στο πρωτάθλημα 2021-2022 της ΕΚΑΣΚΕΜ, συμμετέχοντας στο final four, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις με την συνύπαρξη έμπειρων και νέων αθλητών του συλλόγου. Στο πρωτάθλημα του 2022-2023 η ομάδα του Νίκου Τούφα βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με ρεκόρ νικών (δέκα συνολικά) και μόνο μία ήττα, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ με μεγάλους πρωταγωνιστές τα νεαρά παιδιά του τμήματος.

za

ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Ονειρικό ήταν το 2022 για τα παιδιά της εφηβικής ομάδας του Ζαφειράκη, που έφτασαν έως το final four της Κεντρικής Μακεδονίας στην κατηγορία τους. Μια πολύ δυνατή φουρνιά παικτών που με τα χρόνια συνύπαρξής τους στον σύλλογο κατάφεραν να χαρίσουν μεγάλες επιτυχίες στον αθλητισμό της Νάουσας, έχοντας για προπονητή τον Θανάση Πουρλίδα.

Το τμήμα το 2022-2023 κοουτσάρει ο κ. Ζήνων Μυλωνάς που έχει καταφέρει να περάσει την δική του φιλοσοφία και έχει κάνει 8 στα 8 στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος και 2 στα 2 στην δεύτερη φάση του. Αήττητοι και έτοιμοι για τις επόμενες προκλήσεις οι έφηβοι του Ζαφειράκη κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία.

za

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Με την κατάκτηση  της τρίτης θέσης του ειδικού πρωταθλήματος Βορείου Ελλάδος ολοκλήρωσε  την αγωνιστική χρονιά του 2021-2022 η ομάδα Παίδων του Ζαφειράκη.

Με τον Ηρακλή Τούφα να καθοδηγεί άριστα τα νεαρά ταλέντα της ομάδας και βάζοντας γερές βάσεις για το αύριο, η ομάδα της Νάουσας κατάφερε πλέον να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες της Μακεδονίας και να έχει πλούσιες παραστάσεις από τις συμμετοχές της σε camp όπου αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. Στο πρωτάθλημα του 2022-2023 η ομάδα του Ζαφειράκη είναι αήττητη με σερί έντεκα νικών, πραγματοποιώντας αξιομνημόνευτες εμφανίσεις  και ετοιμάζεται για νέες προκλήσεις που έρχονται το επόμενο διάστημα.

Φέτος το βάπτισμα του πυρός στις αγωνιστικές υποχρεώσεις παίρνει και η δεύτερη ομάδα Παίδων του Ζαφειράκη υπό τις οδηγίες του Βασίλη Τσακίρη, σε μια προσπάθεια τα παιδιά να αποκτήσουν εμπειρίες μέσα από την συμμετοχή τους στους αγώνες του πρωταθλήματος

za

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Ξεχωριστή θέση στο τμήμα μπάσκετ του Ζαφειράκη κατέχει το τμήμα των κοριτσιών. Αυτά του δημοτικού προπονεί ο Βαγγέλης Βάιγκαντ και τα μεγαλύτερα ο Ζήνων Μυλωνάς. Σκοπός του τμήματος είναι η περαιτέρω συμμετοχή κοριτσιών στο άθλημα και η συμμετοχή σε φιλικούς αγώνες και οι κλήσεις στα κλιμάκια.

za

ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Σπουδαία δουλειά στις μικρές ηλικίες των τμημάτων πραγματοποιείται από τους Σταύρο Ζιάνη, Βασίλη Τσακίρη, Ζήνωνα Μυλωνά και Βαγγέλη Βάιγκαντ, που έχουν να διαχειριστούν δεκάδες παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο του μπάσκετ. Η ιδιαίτερη προσοχή που δίνεται στα τμήματα υποδομής του μπασκετικού Ζαφειράκη, που ξεκινούν από τα προνήπια και τα νήπια, που προπονεί ο Ζήνων Μυλωνάς (με παιχνίδια προσαρμογής), αλλά και όλο το προπονητικό επιτελείο, είναι αυτή που έχει καταφέρει να αποδώσει καρπούς τόσο σε συλλογικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο με την μια διάκριση για διαδέχεται η μία την άλλη.  

za

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΑ

Συνεχής είναι η παρουσία των αθλητών του Ζαφειράκη στις κλήσεις των Εθνικών ομάδων και των κλιμακίων της Μακεδονίας. Την χρονιά που φεύγει, κλήσεις δέχθηκαν οι Γρηγόρης Ζιάνης, Δημήτρης Μίσκος, Σωτήρης Δημάκας, Βασίλης Πουρλίδας, Κωνσταντίνος Σαντίκογλου, Θοδωρής Τσίλης, Απόστολος Τσακίρης, Δημήτρης Μπιλιούρης, Όλγα Παπά, Στέφη Τριανταφύλλου και Χριστίνα Βεννέτη.

Ο Δημήτρης Μπιλιούρης συμμετείχε στο κλιμάκιο της Εθνικής Εφήβων Βορείου Ελλάδος και στο Rising Star.

 Ο Βασίλης Πουρλίδας συμμετείχε στις Εθνικές ομάδες Παμπαίδων και Παίδων φορώντας το εθνόσημο σε επίσημες αποστολές στην Ισπανία.

* Το τμήμα μπάσκετ του Ζαφειράκη Νάουσας ευχαριστεί θερμά τον Φίλιππο Μπαξεβάνο και την BAX TOOLS για την συνεχή και αδιάλειπτη προσφορά του στο τμήμα. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του κ. Μπαξεβάνου ο Ζαφειράκης ανανεώνει το υλικό εξοπλισμό του και καλύπτει πάγιες ανάγκες του τμήματος με σκοπό την άρτια προπόνηση και διασκέδαση των παιδιών. Θερμές ευχαριστίες.

toubee