Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
 Τσιμπήματα κουνουπιών: Πώς μειώνεται γρήγορα το πρήξιμο και η φαγούρα

Τα τσιμπήματα κουνουπιών αφήνουν κνησμώδη “σπυράκια” που εμφανίζονται αφότου τα κουνούπια χρησιμοποιήσουν το κεντρί τους για να τρυπήσουν το δέρμα και να τραφούν με το αίμα σας.

hamna

Το τσίμπημα συνήθως φεύγει από μόνο του μέσα σε λίγες ημέρες.

Περιστασιακά, τα τσιμπήματα κουνουπιών προκαλούν μια μεγάλη περιοχή με πρήξιμο, πόνο και ερυθρότητα. Αυτό το είδος της αντίδρασης είναι πιο συχνό σε παιδιά και είναι γνωστό και ως σύνδρομο Skeeter.

Τι να κάνετε για τα τσιμπήματα κουνουπιών

Τα περισσότερα τσιμπήματα κουνουπιών θα σταματήσουν να σας προκαλούν φαγούρα και τα σημάδια θα υποχωρήσουν μόνα τους μέσα σε λίγες ημέρες. Μέχρι τότε, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα:

Απλώστε μια λοσιόν, κρέμα ή πάστα. Εφαρμόστε μια λοσιόν με καλαμίνα (calamine) ή μια απλή κρέμα με υδροκορτιζόνη για επάνω στο σημείο του τσιμπήματος, για να υποχωρήσει η φαγούρα.

Δοκιμάστε να βάλετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Εφαρμόστε επανειλημμένως αρκετές φορές την ημέρα, μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα. Θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από την φαγούρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα δροσερό, υγρό πανί για λίγα λεπτά.

Πάρτε ένα αντιισταμινικό χάπι. Για ισχυρότερες δερματικές αντιδράσεις, δοκιμάστε να πάρετε ένα απλό αντιισταμινικό χάπι.

πηγή:iatropedia.gr

mpakar