Παρασκευή, Οκτώβριος 25, 2024
Follow Us
Πως να επιστρέψω στην διατροφή μου μετά τις διακοπές -Της Αντιγόνης Μπέκα Διαιτολόγου-Διατροφολόγου MSc

Μετά τις διακοπές, η επιστροφή στο διατροφικό πρόγραμμα είναι ένα βασικό ζητούμενο για την πλειοψηφία των ανθρώπων.

Ωστόσο, το να επιστέψεις στην ρουτίνα σου δεν χρειάζεται να σημαίνει στέρηση και αυστηρούς περιορισμούς.

Διάβασε παρακάτω μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου, εύκολα και χωρίς στερήσεις.

  1. Αρχικά αποφάσισε ποιος είναι ο στόχος σου: Σκέψου τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις και θέσε συγκεκριμένους στόχους, όπως η απώλεια βάρους ή η βελτίωση της ευεξίας σου.
  2. Οργανώσου: Σχεδίασε τα γεύματά σου για την εβδομάδα. Έχοντας ένα συγκεκριμένο πλάνο διατροφής, είναι πιο εύκολο να μείνεις πιστός σε αυτό.
  3. Απέφυγε τις υπερβολές: Ξεκίνα με μικρές αλλαγές. Μην προσπαθήσεις να κάνεις δραστικές αλλαγές από την πρώτη μέρα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση.
  4. Ενυδάτωση: Πίνε άφθονο νερό καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες οι ανάγκες μας σε νερό είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
  5. Προτίμησε φρέσκα και ολόκληρα τρόφιμα: Επέστρεψε σε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη και δημητριακά ολικής άλεσης.
  6. Αναγνώρισε τις επιτυχίες σου: Ενθάρρυνε τον εαυτό σου για κάθε μικρό βήμα που κάνεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την αυτοπεποίθηση και το κίνητρό σου.
  7. Γυμνάσου: Η σωματική άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει να επιστρέψεις σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να βελτιώσει τη διάθεση σου.
  8. Απομάκρυνε τους πειρασμούς: Αντικατέστησε τα ανθυγιεινά σνακ με υγιεινές επιλογές και διατήρησε το περιβάλλον σου καθαρό από πειρασμούς.
  9. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου: Θυμήσου ότι η μετάβαση μπορεί να πάρει χρόνο. Μην απογοητεύεσαι αν δεν βλέπεις άμεσα αποτελέσματα.

Αυτά είναι μερικά βήματα που μπορούν να σε βοηθήσουν να επιστρέψεις στη διατροφή σου μετά τις διακοπές. Μην ξεχνάς πως λίγες μέρες δεν χαλούν την προσπάθεια που έχεις κάνει όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Αντιγόνη Μπέκα

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc

Στουγιαννάκη 3- Νάουσα

Τηλ.23323 01771

Κιν. 6984050471