Σάββατο, Απρίλιος 20, 2024
Follow Us

theatrikipinelia1Λίγες μέρες πριν την έναρξη των παραστάσεων «Ραντεβού στο σπίτι μου» το inaoussa.gr μίλησε με τον Σταύρο Εξηντάρα μέλος της ΘΕΑτρικής πινελιάς, τόσο για την παράσταση που θα ανεβεί στο δημοτικό θέατρο αλλά και για πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Νάουσα.

 

 

1. Τί είναι η θεατρική πινελιά και ποιοί συμμετέχουν σε αυτήν;

Η μεγάλη μας αγάπη και το μεράκι που διαθέτουμε για την θεατρική τέχνη, μας οδήγησε στη δημιουργία της νέας μας ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας "ΘΕΑτρική πινελιά".

Δημιουργήσαμε μια νέα ομάδα με σκοπό, μέσα από τη θεατρική δημιουργία, τη γνήσια παραγωγή και έκφραση συναισθημάτων.

Μια παρέα, μια ομάδα, θέλησε  να βάλει την δική της "πινελιά" στον θεατρικό καμβά της πόλης μας, ο οποίος φέτος ήταν πολύχρωμος.

Σ' αυτή μας την προσπάθεια στάθηκε δίπλα μας ο Λαογραφικός σύλλογος Βλάχων Νάουσας, που τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα!

Στην ομάδα συμμετέχουν οι  Γιάννης Ράπτης,  Νικολέτα Τσέλιου,  Σταύρος Εξηντάρας, Αφροδίτη Τσιώτη, Γρηγόρης Γκιούρος, Αγγελική Αντιφάκου, Ηλιάνα Τσίλη, Τάνια Στόϊου και  Κρύστα Γιανκάκη. Φιλική συμμετοχή η Αφροδίτη Παρίση.

2. 'Ραντεβού στο σπίτι μου' τι πραγματεύεται η θεατρική παράσταση;

theatrikipinelia1Το θεατρικό έργο “Ραντεβού στο σπίτι μου” του Νίκου Ζώρη , είναι μια διασκεδαστική φαρσοκωμωδία που έχει ως θέμα τις συζυγικές απιστίες των ανδρών και τις αιτίες που τις προκαλούν.
Το έργο αναφέρεται σε δύο φίλους, τον Αντώνη και τον Λευτέρη, οι οποίοι αρχίζουν κάποια στιγμή να αναζητούν την ερωτική περιπέτεια με άλλες γυναίκες με σκοπό να σπάσουν την ανία και τη μονοτονία που νιώθουν να υπάρχει στη ζωή τους και στο γάμο τους, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας τους. Φροντίζουν όμως, oι εξωσυζυγικές τους σχέσεις να έχουν μόνο ψυχαγωγικό χαρακτήρα και βαθιά μέσα τους πιστεύουν ότι πάνω απ’ όλα είναι η οικογένειά τους. Περνώντας και οι δύο μια κρίση ηλικίας, ψάχνουν για αυτοεπιβεβαίωση. Επιζητούν την περιπέτεια όχι τόσο για το σεξ όσο κυρίως γιατί τους αρέσει όλο αυτό το σκηνικό, δηλαδή η προετοιμασία για να συναντηθούν με κάποια γυναίκα, η αγωνία, το φλερτάρισμα. Η αυτοπεποίθηση που αντλούν απ’ όλη αυτή τη διαδικασία, φαίνεται να έχει σ’ αυτούς μεγαλύτερο αντίκτυπο απ’ ό,τι η σαρκική ευχαρίστηση. 
Και κάποια στιγμή, ο πρωταγωνιστής του έργου, ο Λουκάς, καταπιεσμένος οικογενειάρχης και άπειρος με τις γυναίκες, θα επιθυμήσει να πάρει κι αυτός μέρος στις ερωτικές περιπέτειες που μαθαίνει ότι έχουν οι δύο φίλοι του, ο Αντώνης και ο Λευτέρης, προκειμένου να ξεφύγει λίγο από την γκρίνια και τη ζήλια της αυταρχικής γυναίκας του της Σούλας. 
Και εκεί μπαίνουν στο παιχνίδι τρεις γυναίκες-ερωμένες, μία εκ των οποίων προορίζεται για τον Λουκά. Πρόκειται για μια νεαρή χήρα, τη Τζένη, η οποία είναι ναζιάρα, αφελής, ονειροπόλα, πολυλογού και περίεργη.
Στη συνέχεια ακολουθούν κωμικές καταστάσεις με απροσδόκητες συναντήσεις, μπερδέματα, ανατροπές, παρεξηγήσεις, αποκαλύψεις.

3. Πόσο εύκολο είναι για ερασιτέχνες ηθοποιούς να ανέβουν στο σανίδι του θεάτρου και να συνεργαστούν μεταξύ τους;

theatrikipinelia1Το να ανέβεις στη σκηνή ενός θεάτρου και να καταφέρεις να ζωντανέψεις τους ήρωες ενός έργου, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, και ακόμα δυσκολότερο γίνεται αν είσαι και ερασιτέχνης ηθοποιός. Έχουμε παρακολουθήσει κατά καιρούς πολλές αξιόλογες ερασιτεχνικές παραστάσεις, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις επαγγελματικές. Το μυστικό κρύβεται στην αγάπη για το θέατρο και τη θέληση των μελών μιας ερασιτεχνικής ομάδας , αλλά κυρίως στην πάρα πολύ καλή σχέση μεταξύ τους. Μια τέτοια ομάδα είναι και η ΘΕΑτρική πινελιά που δημιουργήθηκε από μια παρέα φίλων, γεγονός που κάνει εύκολη τη συνεργασία μας , ώστε  να καταφέρνουμε να πετυχαίνουμε όσο το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα.

4. Νάουσα και πολιτισμός: Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης πόσο σημαντικές είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις;

theatrikipinelia1Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε μια πόλη γεμάτη με πολιτισμό. Και το αισιόδοξο είναι ότι νέοι άνθρωποι ασχολούνται με πολιτιστικές εκδηλώσεις με μεγάλη αγάπη. Η εποχή βέβαια που βιώνουμε δεν είναι και ότι καλύτερο. Η οικονομική κρίση και τα διάφορα προβλήματα καθιστούν το άγχος σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Έτσι , αυτό που μπορεί να βοηθήσει να ξεφύγουμε λίγο  από την καθημερινότητα και τη μιζέρια είναι  οι διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ευτυχώς είναι αρκετές. Ανάμεσα σε αυτές και μείς που θέλουμε να ζωγραφίζουμε χαμόγελα!

5. Πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη θεατρικών ομάδων για την πόλη;

Είναι αρκετά σημαντική, για τους λόγους που προανέφερα. Και θέλω να πιστεύω πως αν όλες οι ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης μας έχουν τον ίδιο σκοπό, την παραγωγή πολιτισμού, δεν θα ήταν άσχημο σε μια μελλοντική συνεργασία, δηλαδή στη δημιουργία και ενός  φεστιβάλ θεατρικών ερασιτεχνικών θιάσων , που θα ανέβαζε υψηλότερα τον πολιτισμό της πόλης μας.

theatrikipinelia16. Τι περιμένετε από το κοινό της Νάουσας;

Θα θέλαμε  να βρεθεί κοντά μας, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό που δημιουργήσαμε έγινε με πολύ αγάπη και στόχος μας είναι να χαρίσουμε ένα διασκεδαστικό και ευχάριστο δίωρο γεμάτο γέλιο. Και αν πραγματικά το πετύχουμε αυτό, το χειροκρότημα θα μας επιβραβεύσει.

7. Συντελεστές-μέρες-ώρες παραστάσεων-εισιτήρια-προπώληση

Το " Ραντεβού στο σπίτι μου" ,που μήνες τώρα ετοιμάζουμε , θα παρουσιαστεί  υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Φώτη Ιγνατιάδη!

Την μουσική επιμελήθηκε ο γνωστός στιχουργός και μουσικός παραγωγός φίλος και συνεργάτης του Γιάννη Σπανού , Κώστας Κωτούλας , με γνωστές μελωδίες του καταξιωμένου μας μουσικοσυνθέτη. Μερικά από τα τραγούδια στα οποία συμμετείχε με τους στίχους του είναι, "Μαυρομαλούσα κοπελιά", "Βάρκα χωρίς πανιά", "Με πνίγει τούτη η σιωπή" κ.α. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Κωτούλα, γιατί τέτοιους ανθρώπους σπάνια συναντάς.

theatrikipinelia1Τα κοστούμια φρόντισε η κα Ελπίδα Βαρθολομάτου, φίλη μας πια ,από την Λειβαδιά, που τόσο καιρό βοηθούσε με τον τρόπο της ως άξια συνεργάτης. Τελευταία συμμετοχή της στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι" που έβαλε την πινελιά της  στο ελληνικό κομμάτι της ταινίας.

Το σκηνικό σχεδίασε η Ελισάβετ Στόϊου και το κατασκεύασε ο Σάκης Λυκοκώστας ,ενώ στην τεχνική υποστήριξη ήταν Τάσος Γκιούρος. Στον ήχο και στα φώτα ο Φίλιππος Πηδάσης!

Την εικαστική επιμέλεια του έντυπου υλικού έκανε η κα Μάρω Ρόδη, αρχιτέκτονας και σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων. Υπεύθυνη σκηνής η Αρετή Μπάγκου. Στο μακιγιάζ η Ηλιάνα Τσίλη. Κομμώσεις η Ταμάρα Λογγινίδου και η Κρύστα Γιανκάκη .

Η Πρεμιέρα έχει οριστεί για το Σάββατο  6 Απριλίου 2013 στις 8:30 μμ στο Δημοτικό Θέατρο. Επόμενες παραστάσεις στις 7-13-14 και 15 Απριλίου. Τιμή εισόδου 5 ευρώ.

Εισιτήρια προπωλούνται στο cafe-bar "Αλλοτινό", στο καθαριστήριο"ΖΕΝΙΘ" της κα Βάσως Μακρογιώργου και στο φαρμακείο της κα Νατάσας Τσιόγκα - Μπολιού.


Και κάτι ακόμα, θα έχουμε την τιμή να βρίσκεται στην πρεμιέρα κοντά μας ο συγγραφέας - λογοτέχνης Νίκος Ζώρης δημιουργός του "Ραντεβού στο σπίτι μου" , ως θεατής ,  ο οποίος ήρθε  από την Αθήνα με μια μεγάλη παρέα 50 ατόμων! Μαζί μας επίσης θα είναι και ο στιχουργός Κώστας Κωτούλας, που τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα, καθώς η κα Ελπίδα Βαρθολομάτου και η κα Μάρω Ρόδη, που τόσο καιρό μαζί , δημιουργήσαμε την παράσταση που θα απολαύσετε !

Σας ευχαριστούμε.

aigli