Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024
Follow Us

papanisΜε αφορμή την παρουσία του προέδρου της Ακαδημίας των πολιτών κ. Ευστράτιο Παπάνη, στην διάλεξη με θέμα "Νευρώσεις και σχιζοφρένεια"

το inaoussa.gr μίλησε μαζί του για τις πρώτες εντυπώσεις του για την λειτουργία αλλά και τις δράσεις που ετοιμάζει η Ακαδημία των πολιτών στη Νάουσα.

'Αποτέλεσε μια έκπληξη για εμάς το γεγονός πως μέσα σε πολύ λίγες εβδομάδες καταφέραμε να φτάσουμε με την βοήθεια των δύο συντονιστριών ( Ταγάρα Ελένη, Ρομίνα Τσεχελίδου) τα 200 άτομα σε μία σχετικά μικρή πόλη, κάτι που είναι πολύ ενθαρρυντικό και σκοπεύουμε πολύ σύντομα να πιάσουμε τον στόχο των 300 ατόμων.

Οι διαλέξεις είναι μια αφορμή, καθώς αργά ή γρήγορα θα γίνουν και άλλες δράσεις  παράλληλες, που θα έχουν βάση την κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και την ψυχαγωγία που έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Εμείς με αυτό που κάνουμε προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τους πολίτες ώστε από μόνοι τους να πάρουν πρωτοβουλίες για να γίνουν νέα πράγματα.

papanisΠλέον υπάρχει ένα δίκτυο, καθώς όλη η βόρεια Ελλάδα διαθέτει από μια ακαδημία, κάτι που βοηθάει και εμάς πάρα πολύ και νομίζω πως έχουμε ξεκινήσει με τις καλύτερες προοπτικές. Τα μαθήματα που κάνουμε είναι η ψυχολογία και η συμβουλευτική και ενίοτε έχουμε και δράσεις που θεωρούμε πως είναι χρήσιμες( όπως αυτή που έγινε σχετικά με την καριέρα) και προγραμματίζουμε και άλλες ανάλογες διαλέξεις που θα έχουν πιο πολύ βιωματικό χαρακτήρα . Αυτές θα ανακοινώνονται σταδιακά κυρίως με έμφαση στην οικογενειακή θεραπεία που είναι οι σχέσεις μεταξύ των ζευγαριών, και σκοπεύουμε να το προκηρύξουμε άμεσα πια στη Νάουσα, εφόσον υπάρχει το δυναμικό και εφόσον δούμε ποιοι ενδιαφέρονται να μπουν σε αυτό το βιωματικό σεμινάριο.

papanisΟι σπουδαστές την ακαδημίας απολαμβάνουν προσφορών από τις  Μινωικές γραμμές  που προσφέρουν έκπτωση 30%  αλλά και από την vodafe που προσφέρει 30% μείωση στα συμβόλαια και μια ειδική  καρτοκινητή για την ακαδημία που προσφέρει 500 λεπτά προς όλους με 10 ευρώ. Τις προσφορές αυτές μπορεί να τις εκμεταλλευτεί όποιος σπουδαστής της ακαδημίας το επιθυμεί.

Το a-typos εντάσσεται στο κίνημα της δημοσιογραφίας των πολιτών, που θεωρεί πως οι δημοσιογράφοι ως ενδιάμεσοι  ανάμεσα στο συμβάν, το γεγονός, την είδηση και τον πολίτη έχουν αποτύχει πολλές φορές  όχι όμως με δική τους ευθύνη αλλά λόγω της κρίσης στα Μ.Μ.Ε . Έτσι θεωρούμε πως μέσα από το a-typos ο πολίτης μπορεί να αναδείξει την προσωπική του βιογραφία και νομίζουμε πως  είναι κάτι που πάει καλά και ήδη στον πρώτο μήνα λειτουργίας τα στοιχεία είναι άκρως ενθαρρυντικά.'

Τα μαθήματα γίνονται σε δύο τμήματα, 15.00 - 18.00 και 18.00 - 21.00, κάθε Δευτέρα στην Εστία Μουσών και οι εγγραφές συνεχίζονται. Πληροφορίες στα τηλ 2332024234 και 6981980164, ώρες 18.00- 20.00.

Υπέυθυνες προγράμματος: Ελένη Ταγάρα κ Ρομίνα Τσεχελίδου

aladdin psatha