Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us

zafsun1Την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία της ομάδας μπάσκετ του Ζαφειράκη, τα τμήματα υποδομής και την στήριξη της πόλης στην ομάδα είχε το inaoussa στην συνέντευξη που το παραχώρησε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου και έφορος του ανδρικού τμήματος κ. Δημήτρης Τζέκος.

 

 

Σε τι κατάσταση είναι η ανδρική ομάδα του Ζαφειράκη και ποιοί είναι οι στόχοι της φετινής χρονιάς;

zafsun2Δημήτρης Τζέκος : Το ανδρικό τμήμα της ομάδας ξεκίνησε μια προσπάθεια από την περσινή χρονιά να ανέβει κατηγορία. Πέρσι ήμασταν άτυχοι, λόγω κάποιον τραυματισμών και απουσιών που μας στοίχησαν και μείναμε πίσω όσον αφορά τα  play off και δεν είχαμε το πλεονέκτημα της έδρας. Φέτος έχουμε ξεκινήσει με πιο χαλαρή διάθεση όσον αφορά την άνοδο της ομάδας, αλλά εφόσον αυτή έρθει δεν θα πούμε όχι. Οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας είναι παιδιά της Νάουσας, ακόμη και τα τρία παιδία που είναι από την Βέροια είναι πολύ καλοί μπασκετμπολίστες και καλά παιδιά. Το σημαντικό στην ομάδα είναι αυτό, πως οι προπονητές δεν ψάχνουν μόνο για καλούς αθλητές αλλά και για καλούς χαρακτήρες. Το κλίμα  που επικρατεί στην ομάδα είναι εξαιρετικό, η ομάδα πάει πολύ καλά στο πρωτάθλημα, έχουμε μόλις μια ήττα σε έξι παιχνίδια. Το πρωτάθλημα βέβαια έχει πολύ δρόμο ακόμα αλλά εμείς θα συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς.

Πως είναι το κλίμα στις προπονήσεις της ομάδας;

Τα παιδιά του ανδρικού γνωρίζονται χρόνια, στις προπονήσεις είναι πάντα όλοι εκεί, πολύ σπάνια λείπει κάποιος και αυτό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ακόμη και όταν κάποιος εξαιτίας τραυματισμού δεν μπορεί να συμμετέχει, έρχεται να δει την προπόνηση πράγμα που είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην ομάδα.


Ποια είναι τα τμήματα υποδομής που διαθέτει το μπάσκετ του Ζαφειράκη;

zafsun3Φέτος στο μπάσκετ του Ζαφειράκη λειτουργούν κανονικά το ανδρικό και το παιδικό τμήμα, δεν υπάρχει εφηβικό λόγω των πολλών υποχρεώσεων που έχουν οι μαθητές του λυκείου. Ελάχιστες ομάδες διαθέτουν εφηβικό τμήμα αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν ακόμα το μίνι και το προ μίνι, έχουμε στα τμήματα υποδομής παιδιά γεννημένα από το 1998-2006. Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος διαθέτει στις τάξεις του 100-110 παιδιά. Υπάρχει και το γυναικείο τμήμα αποτελούμενο από δέκα κοπέλες(Α’ Γυμνασίου ως Β ‘ Λυκείου) οι οποίες προπονούνται κανονικά αλλά δεν έχουν σχηματίσει ομάδα ώστε να κατεβούν στο πρωτάθλημα.

zafsun4Αξίζει να σημειώσουμε την πολύ καλή δουλειά που κάνουν οι προπονητές των τμημάτων υποδομής.

Ο Σταύρος Ζιάννης, ο Λάκης Τούφας, ο Γιώργος Δεληχρήστος, ο Θανάσης Πουρλίδας, ο Ζήνων Μυλωνάς στο γυναικείο και φυσικά ο Νίκος Τούφας που βοηθάει όσο μπορεί με την εμπειρία του και τις τεράστιες γνώσεις που έχει ως ομοσπονδιακός προπονητής. Κάθε χρόνο οι προπονητές των τμημάτων υποδομής προσφέρουν στους μικρούς αθλητές του συλλόγου μπάλες ή στολή ή τσάντα του συλλόγου. Φυσικά όλα τα τμήματα λειτουργούν με την αμέριστη συμπαράσταση των γονέων, οι οποίοι είναι και οι κύριοι χρηματοδότες όλου του συλλόγου μπάσκετ του Ζαφειράκη, ανεξαρτήτως τμήματος και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Στην ουσία αυτοί με το στέλνουν τα παιδιά τους στο μπάσκετ του Ζαφειράκη και πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή βοηθάνε το μπάσκετ της πόλης γενικότερα, έτσι γίνεται μια προσπάθεια που αποφέρει καρπούς και κάθε χρόνο είναι ακόμη καλύτερη.


Ποια είναι η σχέση των παιδιών με το μπάσκετ;

Η σοβαρή και πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τους προπονητές και όσους είναι γύρω από την ομάδα φαίνεται, από όλα τα ομαδικά αθλήματα της πόλης, το μπάσκετ διαθέτει τα περισσότερα παιδιά.  Τα παιδιά αγαπούν το άθλημα και οι γονείς τους  βλέπουν την δουλεία των προπονητών και στηρίζουν τον Ζαφειράκη. Χαιρόμαστε να βλέπουμε νέα παιδιά στον αθλητισμό και ακόμη περισσότερο στο μπάσκετ.

Υπάρχει στήριξη της τοπικής κοινωνίας στην ομάδα μπάσκετ του Ζαφειράκη;

zafsun5Μεγαλύτερη στήριξη από τους  γονείς των παιδιών του Ζαφειράκη δεν θα μπορούσαμε να έχουμε. Οι γονείς είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της ομάδας, μπορεί κάθε χρόνο να έχουμε κάποιον χορηγό στα τμήματα της ομάδας αλλά οι γονείς είναι η καρδιά του συλλόγου. Σημαντική είναι φυσικά και η βοήθεια των καταστημάτων της πόλης, μέσα από τις χορηγίες που κάνουν στο κάθε τμήμα. Αλλά και πάλι θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις οικογένειες των παιδιών γιατί δίχως αυτές δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει κανένα ομαδικό ερασιτεχνικό άθλημα στην πόλη.

Τα events- εκπλήξεις στη διάρκεια των αγώνων θα συνεχιστούν;

zafsun5Τα events ξεκίνησαν ως μια προσπάθεια να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που έρχεται να μας δει και να μας στηρίξει στους εντός έδρας αγώνες. Φέτος για πρώτη φορά βγάλαμε κάρτες διαρκείας και πήγαν πάρα πολύ καλά, οι πολίτες της Νάουσας παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχει, μας στήριξε και σε αυτόν τον τομέα. Έτσι αποφασίσαμε μα κάνουμε και εμείς κάτι από την πλευρά μας για τον ευχαριστήσουμε για την στήριξη του αυτή. Η πρώτη προσπάθεια έγινε στον προηγούμενο εντός  έδρας αγώνα με τους χορευτές-τριες την σχολής την κυρίας Καίτης Νίκου που παρουσίασαν τα χορευτικά τους στο ημίχρονο του αγώνα  με τον Βατανιακό.  Ο Φίλιππος Πηδάσης μας βοήθησε στα ηχητικά και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό.  Στον επόμενο εντός έδρας αγώνα σκεφτόμαστε να κάνουμε έναν διαγωνισμό τρίποντου-βολής και με την βοήθεια των χορηγών της ομάδας να υπάρξουν κάποια δώρα στους τυχερούς της βραδιάς.


Το μπάσκετ του Ζαφειράκη έχει την ανάγκη στήριξης όλων των πολιτών της Νάουσας, η δουλειά στα τμήματα υποδομής και η θέληση των παιδιών να στραφούν στον αθλητισμό πρέπει να έχουν την αντιμετώπιση που τους αξίζει, τόσο από τους δημότες όσο και από τις αρχές της πόλης.