Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
Follow Us
Τοποθέτηση του "ΕΝΑ Μαζί" σχετικά με τον υποβιβασμό του καταστήματος ΕΦΚΑ στη Νάουσα

Ο υποβιβασμός του καταστήματος του ΕΦΚΑ στη Νάουσα προέκυψε έπειτα από το νέο οργανόγραμμα του φορέα που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2019.

Θυμίζουμε ότι με το Νόμο αυτό, το κατάστημα του ΕΦΚΑ στη Νάουσα μετατράπηκε σε παράρτημα του ΕΦΚΑ, με ταυτόχρονη μείωση των εργαζομένων του. Τέτοιες αλλαγές σχεδιάστηκαν το διάστημα εκείνο σε πολλά καταστήματα του ΕΦΚΑ, σε όλη τη χώρα.

Ο τέως Δήμαρχος Νάουσας, συνοδεία μελών φορέων της πόλης, επισκέφθηκε όντως τον τότε υπουργό Εργασίας το καλοκαίρι του ιδίου έτους για να μεταφέρει τις αντιρρήσεις συνολικά του Δήμου.

Βέβαια, θυμίζουμε ότι ενδιάμεσα υπήρξαν βουλευτικές εκλογές, και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ περάσαμε σε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως λοιπόν γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις ο υπουργός εκτιμούμε ότι του διεμήνυσε ότι θα δει το θέμα (Νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης) και δεν θα προχωρήσει σε καμία κίνηση μέχρι να ενημερωθεί πλήρως και προφανώς ακολουθήσει την πολιτική της νέας κυβέρνησης.

Σήμερα δύο χρόνια μετά, η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε στην υλοποίηση του σχεδιασμού, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές.

Από τότε άλλαξε κάτι στον σχεδιασμό; ΟΧΙ.

Επέστρεψε το κατάστημα του ΕΦΚΑ στην προηγούμενη διοικητική του κατάσταση; ΟΧΙ.

Άλλαξε κάτι στο οργανόγραμμα του φορέα και ειδικά για τον Δήμο της Νάουσας; ΟΧΙ.

Άρα πρόκειται για έναν σχεδιασμό που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αφορά όλη τη χώρα.

Ενδεικτικά, ίδια φαινόμενα παρατηρήθηκαν με μείωση και μεταφορά προσωπικού στα Νέα Μουδανιά, το Ηράκλειο, τα Σπάτα και τόσες άλλες πόλεις.

Τόσο ο τέως Δήμαρχος όσο και ο Δήμαρχος και επικεφαλής της Παράταξής μας Νικόλας Καρανικόλας, μετέφεραν την αγωνία των εργαζομένων και της κοινωνίας της Νάουσας στον τότε και στον σημερινό υπουργό Εργασίας αλλά δυστυχώς αυτές δεν έγιναν αποδεκτές. Αντίστοιχες αγωνίες, όπως γνωρίζουμε, μεταφέρθηκαν στον σημερινό υπουργό και από άλλες περιοχές της χώρας με αντίστοιχα φαινόμενα. Επίσης δεν εισακούστηκαν.

Ο σχεδιασμός του νέου φορέα προχώρησε κανονικά όπως σχεδιάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον υλοποιεί η σημερινή.

Για ποιο λοιπόν θέμα μας κατηγορεί ο "Κοινός Τόπος";

Δεν υπάρχουν πολλά τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης σε επίπεδο εθνικού σχεδιασμού.

Αν απλά οι επίμαχες ανακοινώσεις του "Κοινού Τόπου" είναι στο πλαίσιο λειτουργίας του πως για ό,τι συμβαίνει σε αυτόν τον πλανήτη ευθύνεται η διοίκησή μας, καλώς...

Τον ευχαριστούμε για τις επισημάνσεις...