Τρίτη, Ιούλιος 23, 2024
Follow Us
Ανακοίνωση του Κοινού Τόπου για την δέσμευση του Υπουργού Ανάπτυξης για χρηματοδότηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων στα 3-5 Πηγάδια

Ευελπιστούμε πως η σημερινή δέσμευση του Υπουργού Ανάπτυξης για χρηματοδότηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων στα 3-5 Πηγάδια θα γίνει πραγματικότητα και μέσω αυτής θα δωθεί μια σημαντική ώθηση στην περιοχή μας που όπως στο σύνολο της ελληνικής περιφέρειας διέρχεται σοβαρής οικονομικής κρίσης.

Συγχαίρουμε τον Δήμαρχο κ. Καρανικόλα για την αξιοποίηση των προσωπικών του σχέσεων με τη σημερινή κυβέρνηση και τη διαφαινόμενη χρηματοδότηση σημαντικών παρεμβάσεων στο χιονοδρομικό μας κέντρο. Επιπρόσθετα, θέλουμε για μια ακόμη φορά να τονίσουμε πως η όποια χρηματοδότηση εγκριθεί θα πρέπει να εστιάζει στη μετατροπή των 3-5 Πηγαδιών από ένα χιονοδρομικό κέντρο σε ένα ολοκληρωμένο τουριστικό θέρετρο εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπου η χιονοδρομία θα αποτελεί ένα κομμάτι των δράσεων που θα φιλοξενούνται και όχι αποκλειστική δραστηριότητα. Σε αυτό συνηγορεί η κλιματική αλλαγή, αλλά και τα ειδικά χαρακτηριστικά του ΧΚ, όπως το χαμηλό ύψος. Επομένως, η εξέλιξη των 3-5 Πηγαδιών περνάει μέσα από την ανάπτυξη υποδομών που υποστηρίζουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού που συνεχώς κερδίζουν έδαφος μεταξύ των τουριστών με υψηλό διαθέσιμο εισόδημα. Υπενθυμίζουμε πως είχαμε πραγματοποιήσει μελέτη με την τεχνογνωσία ενός διεθνούς οίκου όπως η Deloitte για την ανάπτυξη υποδομών στα 3-5 Πηγάδια που θα εξασφάλιζαν την βιώσιμη ανάπτυξη του συγκεκριμένου σημαντικού περιουσιακού στοιχείου του Δήμου μας. Η μελέτη αυτή που μετουσιώθηκε στη διακήρυξη του Διεθνούς Διαγωνισμού για τη μακροχρόνια παραχώρηση χρήσης των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου η οποία και μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την έλευση ενός ισχυρού επενδυτή, ειδικά από τη στιγμή που σημαντικό μέρος των παρεμβάσεων που προέβλεπε θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το κράτος. Μπροστά στη διαφαινόμενη αυτή θετική εξέλιξη είναι ώρα να αναλάβουμε σημαντικές αποφάσεις που σχετίζονται με τη δυνατότητα ανάδειξης των 3-5 Πηγαδιών σε ένα πολυσχιδές ορεινό θέρετρο. Με σημαντικότερη την προστασία του βουνού μας από την εγκατάσταση του φαραωνικού πάρκου ανεμογεννητριών. Διότι η τουριστική ανάπτυξη περνάει πρωτίστως μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος. Πιστεύουμε πως καθίσταται αναγκαιότητα η σύγκληση της διαπαραταξιακής που είχε αποφασισθεί σε προηγούμενο ΔΣ και για την οποία είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος σχετικά με την αξιοποίηση των 3-5 Πηγαδιών.