Σάββατο, Ιούνιος 15, 2024
Follow Us
Ανακοίνωση του προέδρου της Εύξεινου Λέσχης Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» σχετικά με τις εκδηλώσεις μνήμης

Με αφορμή τις τοποθετήσεις ορισμένων εκπροσώπων ποντιακών σωματείων, σχετικά με τις εκδηλώσεις μνήμης της Κυριακής 24 Μαΐου.

mpana

Και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης, από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης», διευκρινίζεται ότι η ενημέρωση για τις πραγματοποιηθείσες εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από πλευράς του Σωματείου, έγινε με την αποστολή ηλεκτρονικών προσκλήσεων, την δημοσίευση του προγράμματος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και την ανάρτηση του προγράμματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Μαΐου 2020. Η χρονική στιγμή της αποστολής οφείλεται στην αναμονή της σχετικής απόφασης των αρμοδίων αρχών (απόφαση ΥΠ.ΕΣ. υπ' αριθμό 29651) και του καθορισμού των απαραίτητων μέτρων, δεδομένων των επικρατουσών συνθηκών λόγω του Covid-19. Σε αντίστοιχο πλαίσιο έδρασε και η συνδιοργανώτρια, Π.Ε. Ημαθίας.

Δράττοντας την ευκαιρία που μας προσφέρεται, επαναλαμβάνουμε την αντίθεσή μας στην ύπαρξη οποιουδήποτε «σχίσματος» στον χώρο και τονίζουμε την κάθετη στάση μας σε κάθε έριδα. Σταθερός μας στόχος παραμένει η συλλογική δράση μέσα από την σύμπνοια του ενωτικού πνεύματος, υπό την σκέπη της Παναγίας Σουμελά. Υποστηρίζουμε ακράδαντα πως το βασικότερο θέμα όλων των απογόνων των Ελλήνων του Πόντου, είναι η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Οποιεσδήποτε διαμάχες άλλου είδους μας απομακρύνουν από τον ευγενή στόχο μας και αποτελούν χάσιμο χρόνου, μια πολυτέλεια που για εμάς δεν υπάρχει.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
ο Πρόεδρος

Φανιάδης Χ. Φώτιος

 naptor