Παρασκευή, Σεπτέμβριος 27, 2024
Follow Us
Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας “ Γιώργος Βουτυράς” στο συλλαλητήριο για το νοσοκομείο Νάουσας

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΟ ΗΜΑΘΙΑΣ “ Γιώργος Βουτυράς”

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ  ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΜΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 Σεπτεμβρίου στις 6ΜΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ (ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ)

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ  ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΚΛΙΝΙΚΕΣ – ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Συνάδελφοι- συναγωνιστές

Η Υγεία του λαού και των παιδιών μας βρίσκεται σε κίνδυνο! Τώρα χρειάζεται να μπούμε όλοι μπροστά για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου μας.

Να σταματήσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ και των στηριγμάτων της , σύμφωνα με  τα οποία σχεδιάζουν να λειτουργούν στο νοσοκομείο της πόλης μας κλινικές και ειδικότητες με κριτήριο το κέρδος , με καταστροφικές συνέπειες για την προστασία της υγείας μας και των παιδιών μας.

Είναι πρόκληση με βάση τα κριτήρια των ( DRGs) , να κοστολογούνται ασθενείς και κλινικές με κίνδυνο  την υποβάθμιση μέχρι και το κλείσιμο βασικών κλινικών όπως   της παιδιατρικής , με κίνδυνο να μην υπάρχει άμεση προστασία για τα παιδιά μας .

Σ’ αυτή τη κατεύθυνση ,η  κυβέρνηση προσπαθώντας να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο , υπάγει το νοσοκομείο της Νάουσας από τη ζώνη Α των άγονων περιοχών στη ζώνη Β.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι με αυτό το τρόπο θα προσελκύσει γιατρούς είναι σαθρό αφού

- Η εξέλιξη αυτή θα επιφέρει απώλεια εισοδήματος 100 ευρώ για τους περισσότερους γιατρούς και 200 ευρώ μηνιαίως για  κάποιους άλλους.

- Ο υποβιβασμός από Α σε Β , περιλαμβάνει απώλεια της δυνατότητας μετάθεσης , οπότε θα λειτουργήσει , μαζί με τα υπόλοιπα ως αντικίνητρο για να έρχονται γιατροί στο νοσοκομείο μας.

Είναι « δούρειος Ίππος» το επιχείρημα της αυτονομίας που κουβαλάει μέσα του την Ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση του νοσοκομείου μας.

Ο αγώνας υπεράσπισης της δημόσιας Υγείας αφορά όλο το λαό.

Το ήξερες ότι

  1. Στο ακτινολογικό έχει απομείνει μια μόνιμη γιατρός που πραγματοποιεί 7 εφημερίες το μήνα με αποτέλεσμα να μην διενεργείται στα εξωτερικά ιατρεία καμία ακτινολογική εξέταση με αποτέλεσμα να στρεφόμαστε σε ιδιώτες η να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο Βέροιας;

2.Υπάρχει ένας μόνιμος αναισθησιολόγος και δύο συνταξιούχοι με μπλοκάκι. Ο μόνιμος αναισθησιολόγος πραγματοποιεί πάνω από 20 εφημερίες μηνιαίως με αποτέλεσμα πολλά χειρουργεία να καθυστερούν 3-4 μήνες ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιούνται τα απογευματινά χειρουργεία με πληρωμή από τις τσέπες μας;

  1. Μετά τη συνταξιοδότηση του μοναδικού οδηγού ασθενοφόρου του νοσοκομείου για τις εσωτερικές διακομιδές , υπάρχει σύμβαση με ιδιωτικά ασθενοφόρα τα οποία όμως έρχονται μόνο αν μαζευτούν 3-4 περιστατικά;
  2. Λόγω ελλείψεων στο ΕΚΑΒ δεν έχει πλέον ασθενοφόρο με έδρα τη Νάουσα , με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις ενώ πολλές φορές ειδικευόμενοι γιατροί μετά από διακομιδή αναγκάζονται να επιστρέψουν στη Νάουσα με ταξί;
  3. Εργολάβος καθαριότητας λαμβάνει 28 χιλ ευρώ μηνιαίως για 15 εργολαβικούς εργαζόμενους που ανανεώνουν τη σύμβαση τους ανα μήνα;
  4. Πολλοί εργάζονται ως επικουρικοί η με συμβάσεις ΟΑΕΔ πράγμα που τους καθιστά ευάλωτους και να αναμένουν κάθε φορά την ανανέωση της σύμβασης τους.

Πλέον δεν κρύβουν ούτε τα προσχήματα

Δίνουν 51 εκ ευρώ από το Ταμείο ανάκαμψης για “δωρεάν” χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές ενώ οι ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι τεράστιες.

Την ίδια στιγμή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ( Ραγκούσης- Παππάς) , ανταγωνίζονται στα κανάλια για το πόσες περικοπές πρέπει να γίνουν στα νοσοκομεία , με αναφορές στο νοσοκομείο της πόλης μας αναγκάζοντας και τους ίδιους τους δημοσιογράφους να λένε ότι “ τα ίδια λέει και ο Άδωνης”.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ , της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και όσων κυβέρνησαν τη χώρα που έχουν ως αποτέλεσμα  να μετατρέπεται η δημόσια Υγεία σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα . Τη στιγμή που δίνουν 500 χιλιάδες ευρώ τη μέρα για την αποστολή φρεγάτας στην ερυθρά Θάλασσα για τα κέρδη των εφοπλιστών και πολλά δισεκατομμύρια για τους επιχειρηματικούς ομίλους για τη δημόσια Υγεία τα “ λεφτόδεντρα” δεν υπάρχουν.

Άλλο δρόμο δεν έχουμε . Τώρα είναι η ώρα ενωμένοι , λαός και υγειονομικοί να διεκδικήσουμε :

- Κανένα κλείσιμο και υποβάθμιση κλινικών . Ενίσχυση της παιδιατρικής , καρδιολογικής κλινικής και άμεσες προσλήψεις όλων των ιατρικών ειδικοτήτων ( αναισθησιολόγοι , ΩΡΛ , κα ).

- Θέλουμε να υπάρχει 24 ώρες το 24ωρο γιατρός για τα παιδιά μας για το οτιδήποτε συμβεί

-  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων , συμπεριλαμβανομένου των εργολαβικών.

-  Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς γιατρών και υγειονομικών . Επαναφορά των δώρων.

- Κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

- Φθηνά φάρμακα για το λαό

- Να μην υποβιβαστεί το νοσοκομείο από ζώνη Α σε Β.

- Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Υγείας των Κέντρων Υγείας και των αγροτικών Ιατρείων

Όλοι τη Τετάρτη 25 του μήνα στις 6μμ έξω από το νοσοκομείο Νάουσας για να υπερασπιστούμε το Νοσοκομείο μας και τη Δημόσια Υγεία δηλαδή την ίδια μας τη ζωή