Τρίτη, Απρίλιος 30, 2024
Follow Us
Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ “Η ΑΡΑΠΙΤΣΑ”

Ο Όμιλος στοχεύοντας στην ανάδειξη και ενίσχυση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποδέχτηκε πολλές προσκλήσεις κατά την διάρκεια του καλοκαιριού 2023, για συμμετοχή σε μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

Ανταποκρινόμενος συμμετείχε στις κάτωθι εκδηλώσεις με ομάδες χορευτών του:

  • Το διήμερο 27-28 Μαΐου 2023, στις επετειακές εκδηλώσεις στην Παραμυθιά και στο Σούλι.
  • Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 χορευτική ομάδα συμμετείχε στις εκδηλώσεις «ΑΗ’ ΛΙΑΤΙΚΑ 2023» στην Άσσηρο, παρουσιάζοντας χορούς της Νάουσας.
  • Την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού & Αθλητικού Ομίλου Αρκοχωρίου «ΑΡΚΤΟΣ», χορευτική ομάδα συμμετείχε στις εκδηλώσεις Προφήτη Ηλία, στην πλατεία του χωριού, παρουσιάζοντας χορούς του κάμπου μας.
  • Το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 στα πλαίσια της Γιορτής κρασιού 2023 στην Σιάτιστα μετά από πρόσκληση του Συλλόγου αμπελουργών Σιάτιστας «Ο Άγιος Τρύφων», παρουσιάζοντας χορούς του κάμπου μας.
  • Την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, μετά από πρόσκληση του Λαογραφικού Ομίλου Ντόπιων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων «Το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ», στην παραδοσιακή βραδιά στον Άγιο Αλέξανδρο, παρουσιάζοντας χορούς του κάμπου μας.
  • Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 χορευτική ομάδα, παρουσίασε χορούς της Νάουσας στην 9η χορευτική συνάντηση στην Κάτω Καμήλα Σερρών.
  • Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, στο 14ο πολιτιστικό πανηγύρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμποχωρίου «Μέγας Αλέξανδρος», παρουσιάζοντας νησιώτικους χορούς από την Νάξο, Ικαρία και Λέρο.
  • Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στα πλαίσια της συναυλίας αλληλεγγύης που διοργανώθηκε από το Συσσίτιο – Τράπεζα Αγάπης Ναούσης της Ιεράς Μητροπόλεως Βέροιας και Ναούσης, παρουσίασε χορούς Μακεδονίας.

Επιπρόσθετα την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 με αφορμή την λήξη της χορευτικής χρονιάς 2022-2023, ο Όμιλος διοργάνωσε για τα χορευτικά τμήματα εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο με συμμετοχή ζωντανής μουσικής, ώστε χορευτές του Ομίλου αλλά κυρίως οι μικροί μας χορευτές να παρουσιάσουν τα όσα διδάχτηκαν την φετινή χρονιά.

Επιπλέον ο Όμιλος στα πλαίσια ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, δίνοντας το δικό του περιβαλλοντικό και κοινωνικό μήνυμα, στις 11 Ιουνίου 2023 υλοποίησε περιβαλλοντική δράση στο παρκάκι απέναντι από την πύλη του γηπέδου, που αφορούσε τον καθαρισμό, την συντήρηση του χώρου, την φύτευση φυτών, καθώς και την φύτευση αρωματικών φυτών σε γλάστρες, οι οποίες δωρίστηκαν στο γηροκομείο για την κάλυψη των αναγκών των τροφίμων.

Εμείς, ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού “Η Αράπιτσα” μεγαλώνουμε τον κύκλο του πολιτισμού, επιδιώκοντας να συμβάλλουμε στην ανανέωση, την άνθιση, αλλά και διαφύλαξη της πλούσιας κληρονομιάς των προγόνων μας.

Γιατί ο πολιτισμός δεν κληρονομείται απλά. Κάθε γενιά πρέπει να τον μάθει και να τον κερδίσει από την αρχή…