Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024
Follow Us
Η ιδιαίτερη παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Ασβεστά «Τα Παιχνίδια των Ελλήνων του Ανατολικού Πόντου και του Κυβερνείου του Καρς κατά την περίοδο 1880-1923» (video)

Στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Σχολής Αριστοτέλους παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου το βιβλίο του Βασίλη Ασβεστά «Τα Παιχνίδια των Ελλήνων του Ανατολικού Πόντου και του Κυβερνείου του Καρς κατά την περίοδο 1880-1923».

aenbee

Η ποντιακή μουσική, η γαλήνια ηρεμία και η σπουδαιότητα του χώρου έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στην παρουσίαση του βιβλίου. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως, κ. Φώτης Φανιάδης που αναφέρθηκε στον συγγραφέα και την πολύτιμή βοήθειά του στις δράσεις του συλλόγου. Παράλληλα στα πλαίσια της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον κ. Άρη Μπαλτατζίδη για τη συνεισφορά του στις δράσεις και τις εκδηλώσεις της ΕΛΠΝ. Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε η αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτισμού, Τουρισμού, Εξωστρέφειας και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, κα. Δώρα Μπαλτατζίδου. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο λαογράφος κ. Τάκης Μπάιτσης,η  μουσικοπαιδαγωγός κα. Δήμητρα Μητρέντση και ο συγγραφέας και χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών κ. Βασίλης Ασβεστάς που αναφέρθηκαν στο βιβλίο και τη σπουδαιότητα των παιχνιδιών στα παιδιά.

Δείτε το video και το φωτορεπορτάζ του inaoussa.gr από την εκδήλωση.

mpanao