Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024
Follow Us
 Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Γιώργος Τασιώνας για το έργο της Τηλεμετρίας

Επειδή ο κόσμος έχει κουραστεί από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και δεν θέλει λόγια αλλά θέλει να δει έργα που θα λύσουν χρόνια προβλήματα του Δήμου θα παραθέσω μόνο στοιχεία για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Το έργο της Τηλεμετρίας σχεδιάστηκε αρχικά από την προηγούμενη διοίκηση και είχε 33 σταθμούς ελέγχου. Όμως δεν κατάφεραν να περάσουν όλο το έργο και πήραν μόνο  τα 16  πρώτα  σημεία ελέγχου (ΑΔΑ 6ΖΡΞ7ΛΛ-3Α8),τα οποία και καθυστέρησαν  να δημοπρατήσουν σχεδόν μία 4ετία. Με το που αναλάβαμε, άμεσα δημοπρατήσαμε το έργο και υπογράψαμε σύμβαση ποσού 351.790,00€  το καλοκαίρι του 2020 (ΑΔΑ ΩΜΜΜΟΕΜΣ-ΗΒΖ) εν μέσω πανδημίας. Το διάστημα αυτό, παράλληλα πήραμε 17 σταθμούς «στο φάκελο». Αυτό ήταν εφαλτήριο για μας και ξεκινήσαμε μια σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά (φαίνεται από το αποτέλεσμα, μιας και ήδη το νέο έργο ποσού 5.578.659,90 € σε χρόνο ρεκόρ είναι ήδη εγκεκριμένο) και δημιουργήσαμε ένα τιτάνιο έργο 17 «ανανεωμένων» και επικαιροποιημένων σημείων αλλά και 63 ακόμα σημείων (ΑΔΑ ΩΖΛΘ46ΜΤΛ6-5ΙΨ) από το μηδέν συμπεριλαμβάνοντας πλέον κάθε δημότη του Δήμου Νάουσας από το Άνω Σέλι μέχρι τον Αρχάγγελο κι από τα Πολλά Νερά μέχρι την Στενήμαχο.

Σε αυτά ήδη με το ίδιο έργο εγκρίθηκε  χρηματοδότηση για την τοποθέτηση 7889 υδρομέτρων  ανεβάζοντας τον αριθμό των σημείων ελέγχου σε αστρονομικό αριθμό μιας και όλα αυτά συνδέονται σε ένα σταθμό κεντρικού ελέγχου που θα μας λύσει δεκάδες από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους δημότες όλα τα προηγούμενα χρόνια από κατασκευής των δικτύων με τη μορφή που υπάρχουν σήμερα σε κάθε γωνιά του Δήμου μας.

 Επιπλέον δημιουργήθηκαν όντως πολλές μικρές και μεγάλες διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης εξαιτίας της εγκατάστασης των οργάνων της Τηλεμετρίας. Αυτό οφείλεται στις συχνές διακοπές νερού που γινόταν κατά τις νυχτερινές ώρες σε συνδυασμό με την παλαιότητα του δικτύου. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΝ ήδη έχουν ξεκινήσει την αποκατάσταση όλων αυτών των διαρροών. Αν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε υλοποιήσει έστω και ένα έργο, θα γνώριζε για τα προβλήματα που προκύπτουν, χωρίς να την κατηγορούμε γι’ αυτό διότι όλοι γνωρίζουμε τη γραφειοκρατία που έχει η διαδικασία υλοποίησης ενός έργου από την ημέρα της έγκρισης χρηματοδότησης 

Όσον αφορά τα δύο έργα ποσού 157.713,46€  και 180.616,53€ για τα οποία εγκρίθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη στο προηγούμενο    Δημοτικό Συμβούλιο όντως αυτά χρηματοδοτήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση και υλοποιούνται από τη σημερινή διοίκηση του Δημάρχου Νικόλα Καρανικόλα. Η σημερινή διοίκηση από τη μεριά της έχει καταθέσει προτάσεις για χρηματοδοτήσεις έργων που θα λύσουν επ’ αορίστου τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο. Οι χρηματοδοτήσεις αυτές είναι ποσού 15.000.000€ και ήδη έχουν εγκριθεί τα 10.500.000€.