Δευτέρα, Σεπτέμβριος 02, 2024
Follow Us
Εξαιρετική η παρουσίαση των αποτελεσμάτων ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Νάουσας του «Let'Scan» (video)

Με μια άρτια παρουσίαση στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου πολιτισμού ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ (Βέτλανς) ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του θερινού εργαστηρίου ψηφιοποίησης των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Νάουσας με τίτλο «Let’Scan», με τη συμμετοχή μαθητών της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου.

hamtor

Η εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου με την υποστήριξη του Δήμου Η.Π. Νάουσας και υπεύθυνο τον μηχανολόγο μηχανικό και ειδικό σε θέματα τρισδιάστατης ψηφιοποίησης, κ. Αλέξανδρο Μπασιακούλη, ο οποίος εκπαίδευσε τους μαθητές σε θέματα τρισδιάστατης σάρωσης (3D Scanning), επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) και ψηφιοποίησης on line βιβλιοθηκών.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας που στάθηκε στην σπουδαιότητα της χρήσης των νέων τεχνολογιών από το παιδιά και τις διεξόδους που μπορεί να τους παρέχουν αυτές στο μελλόν.

Ακολούθησε η περιγραφή του προγράμματος «Let'Scan», ενώ η εκδήλωση έκλεισε από τους ίδιους τους μαθητές που παρουσίασαν στο κοινό τα αποτελέσματα του θερινού εργαστηρίου  ψηφιοποίησης.

Στα παιδιά δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής από την αντιδήμαρχο πολιτισμού και τουρισμού του δήμου Νάουσας κα Δώρα Μπαλτατζίδου.

Δείτε το video:

kargio