Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2024
Follow Us
Στέλλα Αραμπατζή: Για πρώτη φορά Μηδενικά Τροφεία για τα χαμηλά εισοδήματα, κριτήρια επιλογής για την εγγραφή των παιδιών και άλλες ελαφρύνσεις για τις οικογένειες του Δήμου μας

Η οικονομική κατάσταση επιβάλλει την αναπροσαρμογή των κριτηρίων εγγραφής των βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Ν.Π. και την εναρμόνιση τους με την οικονομική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες.

mpanao

Με αίσθημα ευθήνης, αλληλεγγύης αλλά και με προαγραμματισμό και όραμα για ένα Νομικό Πρόσωπο δημοκρατικό και ανοιχτό στην κοινωνία χαράζουμε νέες τομές στην οικονομική και διοικητική λειτουργεία των δομών μας.

Ειδικότερα για πρώτη φορά προβαίνουμε σε τρεις ουσιαστικές κινήσεις . Πρώτον η μηνιαία οικονομική εισφορά των γονέων για εισοδήματα από 0 και μέχρι 5.000€  γίνεται μηδενική. Δεύτερον ορίζονται κλιμακωτά τροφεία για τα υπόλοιπα υψηλότερα εισοδήματα και τρίτον προχωράμε στον ορισμό κριτηρίων που θα κάνουν πιο προσβάσιμο το Νομικό Πρόσωπο στις ευάλωτες οικογένειες. Συγκεκριμένα

Ορίζεται η μηνιαία οικονομική εισφορά των γονέων ως εξής:

  • Για εισοδήματα από 0 και μέχρι 5.000 € μηδενική εισφορά.
  • Για εισοδήματα από 5.001,00€ και έως 15.000 € ποσό εισφοράς 30,00€.
  • Για εισοδήματα από 15.001,00€ και έως 30.000 € ποσό εισφοράς 45,00€.
  • Για εισοδήματα από 30.001,00€ και έως 45.000 € ποσό εισφοράς 60,00€.
  • Για εισοδήματα από 45.001,00€ και έως 70.000 € ποσό εισφοράς 75,00€.
  • Για εισοδήματα από 70.001€ και άνω ποσό εισφοράς 100,00€.

Αν φιλοξενείται δεύτερο και τρίτο παιδί της ίδιας οικογένειας καταβάλλεται το μισό ποσό του πρώτου.

Πολύτεκνοι ,τρίτεκνοι και οικογένειες που έχουν ένα μέλος με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω απαλλάσσονται της καταβολής των τροφείων μέχρι και ποσό εισοδήματος 32.000 €.

Ως κριτήρια επιλογής για την εγγραφή των παιδιών ορίζονται τα παρακάτω:

Πρώτη κατηγορία: παιδιά που στην οικογένεια υπάρχει μέλος με αναπηρία 67% και πάνω (χωρίς εισοδηματικά κριτήρια).

Δεύτερη κατηγορία: παιδιά πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, εφόσον αυτά είναι ανήλικα και το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 38.000 €. Για εισόδημα μεγαλύτερο του προαναφερόμενου το κριτήριο δεν ενεργοποιείτε.

Τρίτη κατηγορία: παιδιά μονογονεικών οικογενειών (ορφανά, διαζευγμένων γονέων, άγαμων μητέρων ) εφόσον το εισόδημα τους είναι μέχρι 28.000 €. Για εισόδημα μεγαλύτερο του προαναφερόμενου το κριτήριο δεν ενεργοποιείται.

Τέταρτη κατηγορία : παιδιά που οι γονείς τους είναι σε διάσταση εφόσον το οικογενειακό εισόδημα τους είναι μέχρι 38.000 €. Για εισόδημα μεγαλύτερο του προαναφερόμενου το κριτήριο δεν ενεργοποιείται.

Πέμπτη κατηγορία: παιδιά που οι μητέρες είναι αποδεδειγμένα εργαζόμενες.

Έκτη κατηγορία: παιδιά που οι μητέρες τους είναι άνεργες με Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ.

Έβδομη κατηγορία: λοιπές περιπτώσεις.

Στέλλα Αραμπατζή

Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάουσας

 naprob