Παρασκευή, Απρίλιος 26, 2024
Follow Us
Τροποποίηση Κανονισμού Λειτουργίας κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Νάουσας για την πραγματοποίηση θρησκευτικών εορτών και λοιπών εκδηλώσεων

Στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας που συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας συζητήθηκε η τροποποίηση κανονισμού λειτουργίας κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Νάουσας για την πραγματοποίηση θρησκευτικών εορτών και λοιπών εκδηλώσεων.

galnao

Στο Άλσος του Αγίου Νικολάου υπάρχει μεταξύ άλλων και το κτίριο απέναντι από το ξενοδοχείο το οποίο υφίσταται προ του έτους 1955.

Ο αύλειος χώρος του και πιο συγκεκριμένα ο χώρος έμπροσθεν αυτού εκμισθώνεται εδώ και μερικά χρόνια σε ιδιώτες για την εξυπηρέτηση δεξιώσεων, γάμων, βαφτίσεων κ.τ.λ.

Εσωτερικά του εν λόγω κτιρίου υπάρχει χώρος χαρακτηρισμένος ως κυλικείο,             ο οποίος και προτείνεται να εκμισθώνεται περιστασιακά στους ιδιώτες που θα κάνουν κάθε φορά χρήση του αύλειου χώρου για την εξυπηρέτηση των δεξιώσεων ή για την εξυπηρέτηση κάποιων συναυλιών.

Το κυλικείο αποτελεί συνοδή χρήση του κτιρίου και δεν μπορεί να λειτουργήσει μεμονωμένα. Προτείνεται δηλαδή η περιστασιακή εκμίσθωση του κυλικείου με την ίδια διαδικασία που εκμισθώνεται κάθε φορά ο χώρος γύρω από το κτίριο, με σκοπό τη διευκόλυνση σερβιρίσματος και προσωρινής εναπόθεσης τροφίμων και ποτών ή και κάποιων τραπεζιών. Το δε κυλικείο θα εκμισθώνεται κάθε φορά προς εξυπηρέτηση των ιδιωτών που θα κάνουν χρήση του αύλειου χώρου.

Προτείνεται να τροποποιηθεί ο Κανονισμός Λειτουργίας Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Νάουσας για την πραγματοποίηση θρησκευτικών εορτών, εμποροπανηγύρεων και λοιπών εκδηλώσεων και να προστεθούν στον Κανονισμό οι κάτωθι κοινόχρηστοι χώροι στην Δημοτική Κοινότητα Νάουσας για θρησκευτικές εορτές, εμποροπανηγύρεις και λοιπές εκδηλώσεις στο Άλσος Αγίου Νικολάου ( 13/2017 ΑΔΣ, όπως τροποποιήθηκε με τις 104/2017 ΑΔΣ,  158/2018 ΑΔΣ και 238/2018 ΑΔΣ ) ως εξής :

 ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΕΞΕΔΡΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΕ ΑΛΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Για περιπτώσεις παραχώρησης των ανωτέρω σημείων για δεξιώσεις ισχύουν τα εξής :

Η καθαριότητα εντός και εκτός του χώρου είναι υπ’ ευθύνη αυτού που εκμισθώνει τον χώρο .

Επιτρέπεται έως μια δεξίωση ανά ημέρα στον χώρο.

Προτεραιότητα έχει αυτός που κλείνει την ημερομηνία δεξίωσης πρώτος.

Το ποσό προκαταβάλλεται στο Δήμο.

Οχήματα επιτρέπονται μόνο για φορτοεκφορτώσεις (δεν παραμένουν εντός του Άλσους).

Αν κάποιος κάνει εκδήλωση χωρίς να έχει κλείσει ημερομηνία ή να έχει τακτοποιήσει την οφειλή του, επιβαρύνεται με πρόστιμο αξίας €1.000.

boxnao