Σάββατο, Ιανουάριος 31, 2026
Follow Us
Στα σκαριά συλλαλητήριο για τον κάθετο άξονα Νάουσα – Εγνατία (video)

Τη δραστηριοποίησή του για την προώθηση του κάθετου οδικού άξονα που θα συνδέει τη Νάουσα με την Εγνατία Οδό παρουσίασε μέσα στο 2025 η Κίνηση Πολιτών για την Έξοδο από την Απομόνωση του Δήμου Νάουσας, με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων, τη δημοσιοποίηση των καθυστερήσεων και την πίεση προς τους αρμόδιους φορείς. Την εισήγηση έκανε ο Χρήστος Τσίτσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για οργανωμένη δράση και μαζική συμμετοχή.

Κατά τη διάρκεια του έτους, η κίνηση πραγματοποίησε επαφές με κοινότητες της περιοχής, δημοσιοποίηση μέσω μέσων ενημέρωσης, παραστάσεις σε θεσμικά όργανα και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μετά από ενημέρωση σε βουλευτές. Παράλληλα, συμμετείχε στις τοπικές κινητοποιήσεις για θέματα δημόσιων υποδομών, όπως το νοσοκομείο Νάουσας.

Όπως επισημάνθηκε, το έργο παρουσιάζει εκκρεμότητες κυρίως λόγω καθυστερήσεων από την Εγνατία Οδό Α.Ε. και διαδικασιών παραχώρησης. Ωστόσο, υπάρχουν ώριμες μελέτες για τμήματα του οδικού άξονα και διαθέσιμη χρηματοδότηση, γεγονός που καθιστά εφικτή την ολοκλήρωσή του.

 Στην διάρκεια της ενημέρωσης υπήρξαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τον κόσμο που εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την υλοποίηση του έργου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κίνηση προγραμματίζει μεγάλο, οργανωμένο συλλαλητήριο το επόμενο διάστημα, καλώντας την τοπική κοινωνία να συμμετάσχει ενεργά και να ενισχύσει την πίεση για την υλοποίηση του έργου, που θεωρείται καθοριστικό για την ανάπτυξη της περιοχής, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις επαφές της με θεσμούς και φορείς ώστε να υπάρξουν άμεσα απαντήσεις για το ζήτημα.