Με επίκεντρο τη φιλοξενία της Νάουσας και με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ CIOFF-ΠΥΡΣΟΥ Νάουσας, την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2025.
Το φεστιβάλ, που αποτελεί θεσμό διεθνούς ακτινοβολίας, δεν είναι απλώς μια πολιτιστική διοργάνωση. Είναι μια γέφυρα φιλίας, συνεργασίας και σεβασμού στην πολυπολιτισμικότητα, που κάθε χρόνο πλημμυρίζει τη Νάουσα με χορούς, ήχους, αρώματα και παραδόσεις απ’ όλο τον κόσμο.
Γευστικές Διαδρομές και Πολιτισμός στο «Καμίνι»
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Καμίνι» ένα εξαιρετικά επιτυχημένο Food Workshop και Διαγωνισμός Πίτας, με τη συμμετοχή των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.
Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες και τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας.
Κριτές του διαγωνισμού ήταν οι ίδιες οι διεθνείς αποστολές που συμμετέχουν στο φεστιβάλ από τις χώρες:
- Κολομβία
- Νότια Κορέα
- Κροατία
- Κύπρος
Η απονομή των διακρίσεων είχε ως εξής:
- 1η θέση: κα Λέσκα Αικατερίνη από το ΚΑΠΗ Επισκοπής, με πίτα τύπου μπουγάτσα.
- 2η θέση: κα Λιόλιου Μαρία από την Τοπική Κοινότητα Αρκουδοχωρίου, με παραδοσιακή πίτα με λουβουδιές.
- 3η θέση: κα Μάντσιου Ολυμπία από την Τοπική Κοινότητα Νάουσας, με ροδακινόπιτα.
Οι πίτες, παρασκευασμένες με μεράκι προσφέρθηκαν εθελοντικά και μοιράστηκαν με χαρά στο κοινό, αποδεικνύοντας την ενότητα, την παράδοση και το πνεύμα προσφοράς που χαρακτηρίζει τον τόπο.
Παιχνίδι, Περιπέτεια και Παράδοση
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η πόλη γέμισε με γέλια και ενθουσιασμό χάρη στο Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού, που ξεκίνησε από την οδό Σολωμού και κατέληξε στην Πλατεία Διοικητηρίου, συνοδευόμενο από βραβεύσεις και παραδοσιακούς χορούς.
Παρουσίες από τον Δήμο Νάουσας
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους:
- Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, κα Άννα Ασλανίδου
- Η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, κα Άννα Βασιλειάδου
- Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, κ. Στέλιος Δάγγας
- Δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη τοπικών κοινοτήτων, καθώς και πολυάριθμοι εθελοντές και πολίτες.
Πρόγραμμα Επόμενων Εκδηλώσεων
Παρασκευή 4 Ιουλίου – STREET FIESTA στην Πόλη
- 20:30: Παρέλαση (οδός Μ. Αλεξάνδρου & Ελ. Βενιζέλου)
- 21:00: Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε καταστήματα εστίασης
Είσοδος Ελεύθερη
Σάββατο 5 Ιουλίου – Πολιτιστική Παρέλαση & Παράσταση
- 20:00: Παρέλαση
- 21:00: Παράσταση όλων των συγκροτημάτων στην Κεντρική Πλατεία Αρκοχωρίου
Σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα & τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρκοχωρίου
Είσοδος Ελεύθερη
Κυριακή 6 Ιουλίου – Τελετή Λήξης
- 12:30: Εκδήλωση "ΒΕΤΛΑΝΣ" – Τοπικά εδέσματα & Dance Workshop σε συνεργασία με τον CIOFF Youth
- 20:00: Παρέλαση από το Γενικό Νοσοκομείο
- 21:00: Τελετή Λήξης στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο
Γενική Είσοδος: 6€
Η Νάουσα γιορτάζει τον πολιτισμό και προσκαλεί όλο τον κόσμο να γίνει μέρος αυτής της μοναδικής εμπειρίας!
https://inaoussa.gr/naousa/18714-i-naousaiiki-filoksenia-sto-epikentro-tou-27ou-diethnoys-festival-cioff-pyrsou-naousas#sigProId72a75199d8