Παρασκευή, Οκτώβριος 18, 2024
Follow Us
Έρχεται η παρουσίαση του σχεδίου για την ανάπλαση της πλατείας και των καθέτων οδών αυτής

Στην πορεία των έργων ανάπλασης στους κεντρικούς δρόμους της Νάουσας, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Νάουσας, στην ενημέρωση του προς τους δημοτικούς συμβούλους, το απόγευμα της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου.

Για το θέμα δήλωσε σχετικά: «Έχει γίνει η εκκίνηση και της οδού Κωνσταντινίδη, έχει ολοκληρωθεί και απομένουν κάποια πολύ μικρά πραγματάκια στην οδό Δημαρχίας και ενδεχομένως την ερχόμενη εβδομάδα θα αποδοθεί και στην κυκλοφορία και των οχημάτων, γιατί οι πεζοί ήδη κυκλοφορούν.  Παράλληλα, έχει γίνει η προεργασία και ο σχεδιασμός και  για τα υπόλοιπα τμήματα και πιθανολογώ πως στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει και η παρουσίαση του σχεδίου για την ανάπλαση της πλατείας και των καθέτων οδών σε αυτή,  δηλαδή της Καμπίτη, της Θεοφίλου, της Φιλίππου. Αυτά είναι έργα τα οποία συνδυαστικά με την κυκλοφοριακή μελέτη  θα δώσουν μία τελείως διαφορετική προοπτική στην πόλη της Νάουσας. Το κέντρο θα είναι εμπορικό και ψυχαγωγικό και θα το καταστήσουν ως ένα κέντρο,  το οποίο θα είναι πλήρως λειτουργικό, με υψηλή αισθητική και το οποίο θα έχει τις προϋποθέσεις εκείνες που μπορούν να στηρίξουν την επιχειρηματική δραστηριότητα. 

Αποκορύφωμα  θα είναι η  καινούργια πλατεία που θα δημιουργηθεί και θα έρθει η επανάκτηση του δημόσιου χώρου από τους δημότες. Είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα με χρονικό ορίζοντα το 2026».