Τετάρτη, Σεπτέμβριος 18, 2024
Follow Us
Μήνυμα κατά της ενδοοικογενειακής βίας η παράσταση «Broken Dolls» στη Νάουσα

Μια εκπληκτική θεατρική παράσταση ανέβηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.

napat

Η παράσταση «BROKEN DOLLS», μία θεατρική παραγωγή - κατάθεση στον διάλογο για την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία κέρδισε τις εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα του κοινού. 

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας και ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής με κοινό σημείο αναφοράς τον πανεπιστήμονα Αριστοτέλη μέσω της μεταξύ τους δικτύωσης, προβαίνουν σε πρωτοβουλίες προώθησης συνόλου ενεργειών, έχοντας ως κεντρικούς πυλώνες την Ιστορία και τον Πολιτισμό.

Πρόκειται για την ομώνυμη θεατρική παραγωγή του Δήμου Αριστοτέλη, σε σκηνοθεσία και δραματουργία του Ναουσαίου Στέλιου Καλαϊτζή, που έρχεται να προσεγγίσει μ' έναν διαφορετικό τρόπο, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα κοινωνικά φαινόμενα της εποχή μας, την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση.

Τρεις ηθοποιοί, η Άννα Σωτηρούδη, ο Βασίλης Μπόγδανος και η Γαλάτεια Αγγέλη συναντήθηκαν επί σκηνής, μαζί με την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα ΠΡΕΓΚΛΑ (Καστέλι) που αποτέλεσε τον Χορό, δημιουργώντας μια σκηνική πρόκληση. 

Οι τρεις performers, βρέθηκαν στη σκηνή και με την προσωπική τους ταυτότητα. Εκτεθειμένοι ή ευάλωτοι προσπάθησαν να μεταφέρουν την ιδέα του έργου στο κοινό. Εξερευνώντας, αλληλεπίδρασαν με τη μουσική και τις ιστορίες που προκύπτουν έχοντας μία σύγχρονη ματιά στα κείμενα του αρχαίου δράματος ή σε πρωτότυπα κείμενα. Εναλλασσόμενες σκηνές, με ποιητικές εικόνες, σχέσεις και φόρμες, που πλάθονται σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο -σκηνικά και μουσικά- περιβάλλον.

Η σκηνοθεσία, δραματουργία και η διεύθυνση παραγωγής ήταν του Στέλιου Καλαϊτζή, ενώ οι ηθοποιοί ήταν η Άννα Σωτηρούδη, ο Βασίλης Μπόγδανος και η Γαλάτεια Αγγέλη. Συμμετοχή στην θεατρική ομάδα πρέγκλα είχε ο Κρέοντας: Αποστόλης Παπαργυρίου.

termpa