Κυριακή, Σεπτέμβριος 01, 2024
Follow Us
Επιτυχημένο και γευστικότατο το Στράτας Φαείν vol.3 της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας

Με φαγητό, τραγούδι και χορό ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης».

Η πλατεία Καρατάσου γέμισε με ποντιακές γεύσεις και ακούσματα, με τον κόσμο να δοκιμάζει τα εδέσματα που δημιουργήθηκαν ειδικά για την εκδήλωση, ενώ παράλληλα ποντιακά ακούσματα παρέσυραν τον κόσμο.

Το μενού επιμελήθηκε ο chef Δημήτρης Μάντσιος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, ενώ μαζί του βρέθηκε ο chef Κώστας Ιωακειμίδης με ομάδα μαγείρων και φυσικά τα μέλη και οι εθελοντές της Ε.Λ.Π.Ν.

Όσοι και όσες παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να γευτούν: i. Γιοχάδες στο σατς με χωριάτικο λουκάνικο και άλειμμα με αρωματισμένο ξυγαλί βούτυρο βοτάνων, ii. Μαντί αλά καρμπονάρα με τριμμένο τυρί κολόθ και φρέσκο πιπέρι, iii. Σουβλάκι σιρόν με πιπερόσαλτσα και σολγούν, iv. Πιρόχ, η ποντιακή πάστα φλώρα και v. Σαλάτα γκιούλ μπαξέ με φυλλώματα, κοκκύμελον, πλιγούρι, τραγανό φιστίκι, σάλτσα ροδιού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Κουτσογιάννης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας π. Νικόλαος, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δήμου, η περιφερειακή σύμβουλος κα. Τζήμα, οι Αντιδήμαρχοι Νάουσας κα. Δανιηλίδου και κ. Σαμαράς, ο πρόεδρος Κοινότητας Νάουσας κ. Φειδάντσης, ο Αντιπρόεδρος της «Παναγία Σουμελά» κ. Ιωακειμίδης, η πολιτεύτρια κα. Τουπεκτσή, ο πρώην πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ κ. Κοτσαλίδης και εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής του Συναπαντήματος Νεολαίας.