Τρίτη, Ιούλιος 16, 2024
Follow Us
Συνεχίστηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του Naoussa Summer Festival

Συνεχίστηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους και στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας οι εκδηλώσεις του Naoussa Summer Festival που διοργανώνει ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας «Μελίνα Μερκούρη», πραγματοποιήθηκε η παιδική θεατρική παράσταση «Πιάσε τ’ όνειρο» με τους ηθοποιούς, Κρυσταλλία Κεφαλούδη, Ζήση Παπαϊωάννου και Δημήτρη Ζουμπούλη.

Τα βιβλία Βασιλική, η μαγική ηχώ Επιδαύρου», του Ζήση Παπαϊωάννου και «Ο Λουλουδάκος», της Πένυς Ραμαντάνη που κέρδισαν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες και ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο θέατρο, επί σκηνής, σε μια πρωτότυπη, θεατρική και διαδραστική διασκευή, όπου κοινό και ηθοποιοί γίνονται ένα σε μια μαγευτική ιστορία... Μια ιστορία για τη φιλία, την αγάπη, τα όνειρα αλλά και την πίστη στις δυνάμεις μας και τον εαυτό μας.

Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιουλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους πραγματοποιήθηκε παιδική δράση με τίτλο  «Παιχνίδια από τον Όμηρο ως τις γειτονιές του Παππού και της Γιαγιάς». Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε έκθεση αντιγράφων  αρχαίου ελληνικού και παλιού παιχνιδιού (Σείστρα, Πλαγγόνες , Πήλινα αθύρματα, Κότσια, Φούρκες, Χελιδόνα κ.ά.), εκτέλεση παιχνιδιών από τα παιδιά με την καθοδήγηση εμψυχωτών (Κερητίζειν, Αμάδες, Τζαμί, Εννιάρα, Τσέρκι κ.ά.), καθώς και εργαστήρια κατασκευής παιχνιδιών με ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά (Τηλέφωνα, Στόχος, Καράβια, Κούκλες κ.ά.).

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε ακόμη μια παιδική δράση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους, με τίτλο «Παίζοντας με τον Αριστοτέλη», ενά βιωματικό εργαστήριο για παιδιά με θέμα τη ζωή και το έργο του φιλόσοφου Αριστοτέλη. Εμψυχώτριες ήταν οι Κυρίες Αθανασία Ραφαήλ, Κυριακή Σταυριανίδου.

Τέλος το βράδυ της Κυριακής, στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας, πραγματοποιήθηκε συναυλία με τους Plaza Ensemble με τίτλο  "Κύκλοι Ομόκεντροι". Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης ανακοίνωσε πως το ερχόμενο Σάββατο 20 Ιουλίου, πριν την θεατρική παράσταση «Μήδεια», θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη για την έναρξη των ανασκαφών στο Γυμνάσιο της Μίεζας.

Όσον αφορά την συναυλία, ήταν μια αφορμή για τους Plaza Ensemble να ταξιδέψουν  στους μουσικούς σταθμούς που διαμόρφωσαν το αισθητικό του στίγμα στην μέχρι σήμερα 20χρονη πορεία του. Ένα οργανικό μουσικό ταξίδι από τον Astor Piazzolla έως την σύγχρονη μουσική, αλλά και από τη μουσική του ευρωπαϊκού κινηματογράφου και τον Nino Rota έως την ελληνική μουσική.

Τους Plaza Ensemble αποτελούν οι: Θανάσης Μπιλιλής (πιάνο), Κώστας Τσούγκρας (ακορντεόν), Άκης Αρχοντής (βιολί), Γιάννης Πολυμενέρης (κοντραμπάσο, μαντολίνο).