Παρασκευή, Μαϊος 03, 2024
Follow Us
Η εκδήλωση της Νίκης με θέμα : «Η Ρωμιοσύνη ενάντια στον ολοκληρωτισμό» στη Νάουσα (video+φωτορεπορτάζ)

Προεκλογικού χαρακτήρα συγκέντρωση, με ομιλητή τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ κ. Δημήτριο Νατσιό, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2024, στην αίθουσα ΕΡΙΑ του πολυχώρου πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς».

Τον κ. Νατσιό συνόδευαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος Γεώργιος Ανθρακεύς (Αθήνα) - δρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, δικηγόρος Αθηνών και μεταδιδακτορικός ερευνητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανέστης Σαμαράς Χριστιανίδης, (Αριδαία) - οικονομολόγος, Φώτης Ηλιόπουλος (Πάτρα) - ειδικός ορθοδοντικός, Ιωάννης Ιντζές (Πιερία) - αντιστράτηγος ε.α. τομεάρχης Εθνικής Άμυνας ΝΙΚΗΣ, Ερριέτα Πελίδου (Θεσσαλονίκη) - γιατρός, καθηγήτρια Νευρολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ζωή Τσαρούχα (Θεσσαλονίκη) - φιλόλογος, π. διοικητικό μέλος του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ελλάδος και Κωνσταντίνος Χατζηδάκης (Σύρος) - αξιωματικός βατραχανθρώπων Λιμενικού Σώματος ε.α.

Τον κόσμο καλωσόρισε η κα. Ειρήνη Θεοδωρίδου, γραμματέας Τοπικής Κοινότητας Ημαθίας της ΝΙΚΗΣ, παρουσιάζοντας τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, που μίλησαν για το διακύβευμα των ευρωεκλογών και τις θέσεις του κόμματος για την Ευρώπη και τη χώρα (γεωπολιτική - γεωστρατηγική, οικονομία, υγεία, κοινωνία, μεταναστευτικό κ.ά.).

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ κ. Δημήτριος Νατσιός, μιλώντας με θέμα «Η Ρωμιοσύνη ενάντια στον ολοκληρωτισμό», αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος, καθώς και στην κάθοδό του, για πρώτη φορά, στις ευρωεκλογές. Υπεραμύνθηκε της εντιμότητας της ΝΙΚΗΣ και των στελεχών της, υπογραμμίζοντας πως «δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας στη ΝΙΚΗ πολιτικούς», όπως αυτούς, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, «έχουν μικρύνει σήμερα την πατρίδα μας». «Όλοι όσοι είναι στη ΝΙΚΗ βγήκαν από δουλειές. Ούτε ζεσταίναμε τα χέρια μας σε κομματικά τζάκια, ούτε αναρριχηθήκαμε σαν τους κισσούς για να φτάσουμε κάπου. Όλοι βγήκαν μέσα από τα σπλάχνα του λαού κι αυτή είναι η δύναμή μας. Και το λέμε πάντοτε και σας το υπογράφουμε αυτό, γιατί πολλοί μας ρωτάνε: Θα παραμείνουμε και ασυμβίβαστοι και αλύγιστοι και απροσκύνητοι στη ΝΙΚΗ», τόνισε.

Ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη που έγιναν και ξακαθάρισε ότι η ΝΙΚΗ δεν έχει καμία σχέση με το κυβερνών κόμμα. «Λέω σε όλους ότι είμαστε ένας ανθρώπινος οργανισμός. Λάθη γίνονται. Αλάνθαστοι υπάρχουν στα κοιμητήριά μας και στη Ρώμη. Γίνονται και λάθη. Μας περιμένουν με το πυροβόλο. Γίνεται ένα λάθος; Δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας! Εμείς; Όποιος το λέει να ντρέπεται! Από το Άγιο Όρος γύρισα χθες. Εμείς εκεί πάμε και παίρνουμε εντολές. Ούτε από στοές, ούτε κι εγώ δεν ξέρω από πού! Είμαστε ελεύθεροι!», σημείωσε με νόημα.

Τέλος, μιλώντας για τις ευρωεκλογές, ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, «για να ξανανιώσουμε περήφανοι για την πατρίδα μας και όχι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης, όπως μας κατάντησαν τα κόμματα της κομματοκρατίας».