Τετάρτη, Φεβρουάριος 21, 2024
Follow Us
Χαμόγελα στην τοπική κοινωνία από την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων-Ρεπορτάζ της ΕΡΤ  (video)

Ρεπορτάζ για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης η εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3.

Στη Νάουσα, επαναλειτουργεί η Σχολή Αστυφυλάκων, ύστερα από δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Κεφτέ, Διοικητή Δοκίμων αστυφυλάκων Νάουσας, η Σχολή θα φιλοξενήσει 294 δόκιμους αστυφύλακες, με τις μισές να είναι γυναίκες, για το εκπαιδευτικό έτος 2023-2024, η φοίτηση είναι τριετής, ενώ στόχος είναι μέσα από το πρωτογενές κύτταρο που είναι η εκπαίδευση να αναδειχθεί ο επαγγελματισμός των αστυνομικών.

Η τοπική κοινωνία υποδέχτηκε με χαμόγελα και μεγάλη χαρά την είδηση λειτουργίας της Σχολής, καθώς εκτιμάται ότι θα φέρει χρήματα στην τοπική κοινωνία, 5-6 εκατομμύρια τον χρόνο, όπως λένε τοπικοί φορείς, διότι πολλοί φοιτητές θα νοικιάζουν σπίτια, θα βγαίνουν σε διάφορα καταστήματα κατά τις εξόδους τους τα Σαββατοκύριακα αλλά και μέσα στην εβδομάδα. Το “νέο αίμα” θα αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ θα επανέλθει και το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους με την παρουσία τόσων εκπαιδευόμενων αστυνομικών.

Ο δήμος ταλαντεύτηκε για το πώς θα αξιοποιήσει τον χώρο αυτό από το 2019 που ανέλαβε την διοίκηση. Το 2020 έγιναν κάποιες συζητήσεις για να επαναλειτουργήσει η σχολή, οι οποίες σιγά σιγά καρποφόρησαν. Έτσι πλέον σήμερα η σχολή ξανάνοιξε με 300 περίπου σπουδαστές. Πλέον είναι τριετούς φοίτησης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ του χρόνου θα προστεθούν επιπλέον 300 περίπου άτομα και ούτω καθεξής.

 πηγή: www.ertnews.gr