Κυριακή, Μαϊος 19, 2024
Follow Us
Ξεχωριστή η παρουσίαση του  "Καταθυμωμένον… Ευαγγέλιον" του κ. Γεδεών Βούλη (video+φωτορεπορτάζ)

Στο κατάμεστο από κόσμο αύλειο χώρο του  οινοποιείου Κυρ-Γιάννη έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας η παρουσίαση του βιβλίου "Καταθυμωμένον… Ευαγγέλιον" του κ. Γεδεών Βούλη.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η κα. Λένα Βούλη. Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της ΦΛΟΓΑΣ, κα. Μαρία Τρυφωνίδου που αναφέρθηκε στη δράση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια κι ευχαρίστησε τον κ. Γεδεών Βούλη για την σημαντική συμβολή του στο έργο της ΦΛΟΓΑΣ. Όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου του διατίθενται στον σύλλογο.

Ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρθηκε στον "προσωπικό, ιδιότυπο συγγραφικό τρόπο" του κ. Βούλη και τόνισε την αγάπη του για την ελληνική γλώσσα, χαρακτηρίζοντάς τον "φιλόγλωσσο". Μιλώντας για τη γλώσσα των κειμένων του, έκανε λόγο για ένα ελκυστικό κράμα δημοτικής, καθαρεύουσας και αρχαΐζουσας.

Αναλύοντας τη συγγραφική τεχνική του σε γλωσσικό επίπεδο παρατήρησε ευρηματικές και σατιρικές παραφθορές φράσεων και σημείωσε πως οι "Βούλειοι σχηματισμοί" του φανερώνουν έναν εραστή της ελληνικής γλώσσας που προσφέρει στον αναγνώστη απολαυστικά κείμενα και εμμέσως διδακτικά.

Η κα. Φλέσσα διάβασε κείμενα από το βιβλίο και συντόνισε την εκδήλωση.

Ο κ. Γεδεών Βούλης εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και ζήτησε να στηριχθεί η σπουδαία προσπάθεια της Φλόγας. Ακολούθησε συζήτηση με τον κόσμο, ενώ η βραδιά έκλεισε με δεξίωση στον χώρο.