Τετάρτη, Απρίλιος 24, 2024
Follow Us
Τιμήθηκε η μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων των Πόντου στη Νάουσα (video+φωτορεπορτάζ)

Αρχιερατικό μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τέλεσε το πρωί της Κυριακής, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.
Ακολούθησε βράβευση από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας του προέδρου του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιδρύματος ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ  κ. Γεωργίου Τανιμανίδη με το αργυρό μετάλλιο της Βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης. Το μετάλλιο εκ μέρους της Ε.Λ.Π.Ν., που τον ανακήρυξε πολιτιστικό πρέσβη της βιβλιοθήκης, επέδωσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων.
Ευχαριστώντας για την τιμή, ο κ. Τανιμανίδης τόνισε την ανάγκη διάσωσης και διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πόντου.
Οι εκδηλώσεις απόδοσης τιμής στους Έλληνες του Πόντου ολοκληρώθηκαν με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Γενοκτονίας, στην πύλη του δημοτικού πάρκου Νάουσας.
Στεφάνια κατέθεσαν ο βουλευτής κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, η κ. Νίκη Καρατζιούλα, εκ μέρους του αντιπεριφερεάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, ο πρόεδρος του Σωματείου ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ κ. Γεώργιος Τανιμανίδης, εκπρόσωπος της Ποντιακής Νεολαίας και ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας κ. Φώτης Φανιάδης. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.