Κυριακή, Μαϊος 05, 2024
Follow Us
Βράβευση της ομάδας εθελοντών αποκριάς της Νάουσα (φωτορεπορτάζ)

Τους εθελοντές και τις εθελόντριές της βράβευσε, το βράδυ της Κυριακής, 2 του μηνός, στη «Βέτλανς», στον πολυχώρο πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς», η Ομάδα Εθελοντών της φετινής αποκριάς. Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν και οι χορηγοί της. 

Σκοπός της Ομάδας Εθελοντών είναι η καλύτερη οργάνωση του εθίμου «Γενίτσαροι και Μπούλες». Στόχος της φέτος ήταν η διευκόλυνση του ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες» στη διεξαγωγή του αποκριάτικου εθίμου, η καλύτερη και πιο διασκεδαστική ενημέρωση των τουριστών και η κινητοποίηση της τοπικής κοινότητας και της νέας γενιάς στην παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της Νάουσας. 

Η ιδέα για τη δημιουργία – αρχικά – Ομάδας Ξεναγών γεννήθηκε το 2019 στο Λάππειο Γυμνάσιο, συνεχίστηκε για μια διετία, αλλά σταμάτησε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Επανήλθε φέτος με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής ήταν τ’ αδέλφια Παναγιώτης και Κατερίνα Τζιάτζιου, καθώς και οι Ελευθερία Χατζηιωαννίδου και Δαβίδ Παπαφιλίππου. 

Πέντε ομάδες εθελοντών και εθελοντριών πλαισίωσαν την όλη προσπάθεια, που ο δήμαρχος κ. Νικόλας Καρανικόλας, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, χαρακτήρισε τη συνεισφορά τους «σημαντική και ιδιαίτερη». «Δώσατε φρεσκάδα στη φετινή αποκριά», τόνισε και συνεχάρη όλους τους εθελοντές και όλες τις εθελόντριες, στην πλειοψηφία τους μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου. 

Φέτος οι ομάδες αυτές βοήθησαν τόσο στη διεξαγωγή του εθίμου, όσο και στην ενημέρωση των τουριστών, που επισκέφτηκαν τη Νάουσα. Συγκεκριμένα, υπήρχαν ομάδες, που ακολούθησαν κατά τη διάρκεια των δύο Κυριακών τα δύο μπουλούκια του ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες», με κύριο στόχο την ομαλή διεξαγωγή του δρωμένου, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και τη διαχείριση του κόσμου. Επίσης, ομάδες σταθερών πόστων ενημέρωσης, στην κεντρική πλατεία και στο δημοτικό πάρκο της πόλης της Νάουσας, ήταν εκεί για να λύσουν οποιαδήποτε απορία επισκέπτη. Τέλος, ομάδα ανθρωπίνων πόρων προμήθευε τις υπόλοιπες ομάδες με ό,τι χρειαζόντουσαν. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι κα. Δώρα Μπαλτατζίδου, Γιώργος Τριανταφύλλου και Αντώνης Καραγιαννίδης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νάουσας κ. Κώστας Χατζηστυλλής, γονείς, φίλοι και καθηγητές των εθελοντών  και εθελοντριών και εκπρόσωποι των χορηγών της ομάδας τους. 

 hamna