Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024
Follow Us
Η Φ.Ε.Ν. τίμησε τον αρχιμουσικό Μενέλαο Μήρτσιο

«Μενέλαος Μήρτσιος» ήταν η απάντηση στο ερώτημα «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;», που έδωσε ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Εταιρείας Νάουσας, Κωνσταντίνος Φραγκοτσινός, στην συναυλία που δόθηκε στη μνήμη του παλιού δασκάλου Μενέλαου Μήρτσιου. 

mpapat

Η Φ.Ε.Ν. τον τίμησε με μουσικά κομμάτια που έπαιζε η μπάντα υπό τη διεύθυνσή του. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μεταξύ άλλων MACARENAS, EXODUS, LAWRENCE OF ARABIA, HUNGARIAN DANCES No 5, ΧΡΥΣΟ ΑΣΤΕΡΙ, ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ ΑΣΜΑΤΑ, ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ, ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑΣ. 

Ανάμεσα στον κόσμο που βρέθηκε στο δημοτικό θέατρο το βράδυ του Σαββάτου, 25 Μαρτίου 2023, ήταν η οικογένεια του Μενέλαου Μήρτσιου, που δώρισε το μουσικό αρχείο του στη Φ.Ε.Ν. Στη ζωή του παλιού αρχιμουσικού αναφέρθηκε η κόρη του Αναστασία, η οποία τόνισε την τεράστια αγάπη του για τη μουσική. 

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν οι Ζήσης Μυλωνάς (αντιπρόεδρος της Φ.Ε.Ν.) και Παύλος Παπαϊωάννου (μουσικός), που έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Φιλαρμονική. 

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Φ.Ε.Ν. κ. Σταύρος Τσέλιος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο κ. Αντρέα Δημητριάδη, που επισκευάζει παλιά μουσικά όργανα της Φιλαρμονικής, προκειμένου να ξαναπαίξουν. Ζήτησε, επίσης, από τον Δήμο Νάουσας να παραχωρήσει στη Φ.Ε.Ν. όλα τα μουσικά όργανα των Φιλαρμονικών του Δήμου που είναι σε αχρηστία για να αξιοποιηθούν.  

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο π. Αθανάσιος Νίκου, εκπροσωπώντας τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, ο βουλευτής κ. Άγγελος Τόλκας, ο δήμαρχος κ. Νικόλας Καρανικόλας, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νάουσας κ. Κώστας Χατζηστυλλής, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη και φίλοι της Φ.Ε.Ν. και πολύς κόσμος, που απόλαυσε μια όμορφη μουσική βραδιά.  

nana