Τρίτη, Σεπτέμβριος 03, 2024
Follow Us
Μεγαλειώδης η δεύτερη Κυριακή της Αποκριάς-Χιλιάδες επισκέπτες στη Νάουσα για τους Γενίτσαρους και τις Μπούλες (video+φωτορεποτράζ)

Πάνω από 10.000 επισκέπτες κατέκλυσαν τη Νάουσα σήμερα τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.

Η επανέναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων, μετά τις καραντίνες και τις απαγορεύσεις, «βούλιαξαν» τη Νάουσα. Μετά από τρία χρόνια έλαβε ξανά τα σκήπτρα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην περιοχή μας. Η πληρότητα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Φέτος όλοι οι δρόμοι οδήγησαν στην Νάουσα.  Επίκεντρο το αποκριάτικο έθιμό της, οι «Γενίτσαροι και Μπούλες», που συγκίνησαν, εντυπωσίασαν και ξεσήκωσαν ντόπιους και ξένους.

Η Νάουσα ξαναθυμήθηκε τις παλιές… δόξες της, σπάζοντας, ίσως, κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας. Οικονομική τονωτική «ένεση» για την πόλη και την περιοχή της, που προσπαθεί να αυξήσει τις μετοχές της (και) στον τουρισμό.

Μετά από τρία χρόνια περιορισμών, η Νάουσα ζει σε ρυθμούς καρναβαλιού και ξεφαντώνει από το πρωί.

Φέτος δόθηκε έμφαση στην μουσική παράδοση, το γλέντι με πατινάδες και ξινόμαυρο κρασί. Δεκάδες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζονται από καφέ, μπαρ, ταβέρνες, συλλόγους, φορείς κ.ά. Όλη η πόλη μια γιορτή, με τον κόσμο να χορεύει και να διασκεδάζει σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης. Οι «Γενίτσαροι και Μπούλες» ακολούθησαν το καθιερωμένο δρομολόγιό τους, αφού πήραν την άδεια από τον δήμαρχο κ. Νικόλα Καρανικόλα.  Στο δημαρχείο βρέθηκαν οι κύριοι  Βεσυρόπουλος, Τσαβδαρίδης, Μπαρτζώκας, Τόλκας, Τζιτζικώστας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος που κεράστηκε από τον Δήμο Νάουσας. Ζωντανή κάλυψη από την πορεία των μπουλουκιών είχε ο Alpha. Επίσης πολλά ρεπορτάζ από την Νάουσα είχαν όλα τα κανάλια.

Πλήθος κόσμου «περικύκλωσε» το δημαρχείο. Το ίδιο και στα Αλώνια, όπου χόρεψαν τα μπουλούκια χωρίς τον πρόσωπο.

Το μεσημέρι στην πλατεία Καρατάσου έγινε αναπαράσταση του παραδοσιακού ναουσαίικου γάμου σε κείμενα του αείμνηστου Νίκου Σπάρτση, από τον Όμιλο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Η Αράπιτσα». Παραδοσιακό γλέντι με ποντιακή μουσική έγινε στην αυλή του 7ου δημοτικού σχολείου από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας με τους Βίκη Παπαδοπούλου (Τραγούδι), Αριστείδη Μιχαηλίδη (Λύρα), Χρηστάκη Σαλέα (Κλαρίνο), Κώστα Καραπαναγιωτίδη (Τραγούδι), Γιάννη Χωραφαΐδη (Λύρα), Γιώργο Ασβεστά (Νταούλι), Γιάννη Παπαδόπουλο (Κρουστά), Δημήτρη Φουντουκίδη (Αρμόνιο).