Παρασκευή, Σεπτέμβριος 27, 2024
Follow Us
Χορός «ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ» για την ενίσχυση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Νάουσας (video+φωτορεπορτάζ)

Μ’ ένα ενθουσιώδες κοινό, που δεν σταμάτησε να χειροκροτεί και δεκάδες χορευτές και χορεύτριες επί σκηνής να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, η Νάουσα εξέπεμψε μηνύματα ανθρωπιάς, συμπαράστασης και αλληλεγγύης μέσα από την - καθιερωμένη πλέον – πέμπτη στη σειρά, ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με τίτλο «ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ, η παράδοση της Ελλάδας». 

nana

Η φετινή διοργάνωση της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης», που στέφθηκε με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε για την στήριξη του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας. Συμμετείχαν η διοργανώτρια Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας (τμήματα ποντιακών και πανελλήνιων χορών), η Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης, ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Αράπιτσα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πυρσός», ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασός» και η Χορευτική Ομάδα Νάουσας. 

Το κοινό, που κατέκλυσε την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Νάουσας, καλωσόρισε ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας κ. Φώτης Φανιάδης, τονίζοντας τη σημασία της αλληλοβοήθειας και της συμπαράστασης σε δοκιμαζόμενους ανθρώπους. «Όλοι σήμερα είμαστε μια χορευτική ομάδα της Νάουσας», είπε χαρακτηριστικά. Επαίνεσε το εκπαιδευτικό έργο στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας και υπογράμμισε την άμεση ανταπόκριση των Ναουσαίων στο κάλεσμα της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Ανακοίνωσε, μάλιστα, πως η βοήθεια αυτή μεταφέρθηκε στη γειτονική χώρα, στην οποία αναφέρθηκε με θετικότατα σχόλια ο τουρκικός τύπος. 

«Είναι μια βραδιά αλληλεγγύης και παιδείας. Ο πολιτισμός μας ενώνει», σημείωσε ο δήμαρχος κ. Νικόλας Καρανικόλας στον χαιρετισμό του. Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο βουλευτής κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης και η διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας κ. Άννα Ασλανίδου, που ευχαρίστησε την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας για την πρωτοβουλία της.  

Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών στα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν. Οι εκπρόσωποί τους συνεχάρησαν την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας  για τη σημαντική διοργάνωση και την ευχαρίστησαν για την πρόσκληση. Η πρόεδρος της «Αράπιτσας» κα. Εύη Δημητρίου, με αφορμή τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία, τόνισε πως πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αλληλεγγύη. Ο πρόεδρος του «Πυρσού» κ. Χρήστος Μπαντής στάθηκε στη σπουδαία δουλειά που γίνεται, όπως είπε, στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας. 

Τα κινητά, τα τάμπλετ και οι κάμερες πήραν φωτιά μόλις εμφανίστηκαν οι χορευτές και οι χορεύτριες. Η αίθουσα γέμισε με μουσική, χορό και χαρά! ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ όλοι μαζί στο τέλος, χόρεψαν μαζί με το κοινό, που χειροκροτούσε συνεχώς! Ήταν μια βραδιά γεμάτη ζωντάνια και χαμόγελα, μια βραδιά για καλό σκοπό. 

Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο βουλευτής κ. Άγγελος Τόλκας, οι αντιδήμαρχοι κα. Δώρα Μπαλτατζίδου και κ. Γιώργος Τριανταφύλλου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας κ.ά. Την εκδήλωση παρουσίασε η Δρ. Τζωρτζίνας Αθανασίου.

mpapar