Πέμπτη, Μαϊος 02, 2024
Follow Us
Στον ρυθμό της Αποκριάς η Νάουσα (video+φωτορεπορτάζ)

Με εντυπωσιακό τρόπο γιόρτασε η Νάουσα την Τσικνοπέμπτη και έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις  με το κορυφαίο έθιμο του τόπου μας «Γενίτσαροι και Μπούλες».

Η κεντρική πλατεία της πόλης, παρά το κρύο, γέμισε από τον κόσμο, που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει τη χαρούμενη τελετή έναρξης της ναουσαίικης Αποκριάς, με τίτλο ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ, που έγινε με πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό και συναυλία με γιορτή αυθεντικής βαλκανικής μουσικής (balkan music) με την διεθνούς φήμης μπάντα χάλκινων πνευστών THE FEJAT AND NEBOJSA SEJDIC ORCHESTRA. Ευχές για καλές Αποκριές με υγεία και χαρά έδωσε σε όλον τον κόσμο ο δήμαρχος κ. Νικόλας Καρανικόλας. Παρευρέθηκαν, επίσης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι κ.ά.
Προηγήθηκε απονομή τιμητικής διάκρισης στο καλύτερο σχέδιο του διαγωνισμού «Γίνε νονός της Αποκριάς 2023».
Εξάλλου, πρωί - πρωί ξεκίνησαν την προεργασία ψησίματος τα «επιτελεία» των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Με παραδοσιακό τσίκνισμα, σουβλάκια, κρασί, χορό και τραγούδια γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη σε Νάουσα, Επισκοπή και Αγγελοχώρι. Πλήθος κόσμου, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, «τσίκνισε» και γεύτηκε το κρέας που ετοιμαζόταν στις ψησταριές που είχαν στηθεί.