Πέμπτη, Μαϊος 02, 2024
Follow Us
Επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου «Παρέμβαση στις μαθησιακές δυσκολίες στη γλώσσα, μέθοδος ‘’Κολοβός’’»  του συμπολίτη ειδικού παιδαγωγού Γιώργου Κολοβού

Το βιβλίο του συμπολίτη ειδικού παιδαγωγού Γιώργου Κολοβού «Παρέμβαση στις μαθησιακές δυσκολίες στη γλώσσα, μέθοδος ‘’Κολοβός’’» (εκδόσεις Παπαζήση) παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 11 του μηνός, σε γνωστό βιβλιοπωλείο της Νάουσας.

toubee

Για το βιβλίο, που ετοιμάζεται να εκδοθεί και σε άλλες γλώσσες, μίλησαν η κα. Τζωρτζίνα Αθανασίου, Διδάκτωρ Γλωσσολογίας, η κα.  Αναστασία Λαφάρα, Ms στις Επιστήμες της Αγωγής, Διευθύντρια στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας και ο ίδιος ο συγγραφέας.

«Είναι για όλα τα παιδιά και όλους τους γονείς» σημείωσε η κα. Αθανασίου, μιλώντας για το βιβλίο. Τόνισε πως η μέθοδος του κ. Κολοβού εφαρμόζεται σε αναγνωστικές δυσκολίες, δυσλεξία, νοητική υστέρηση, διάσπαση προσοχής – διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα, φάσμα του αυτισμού, αφασίες και δυσφασίες, σύνδρομο Landau – Kleffner, σύνδρομο Prader – Willi, σύνδρομο Tourette, σύνδρομο Down, επιληψία – αφαιρέσεις (petite mal), υποβοήθηση της ανάγνωσης στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου, ενισχυτική διδασκαλία, αναπτυξιακή γλωσσική διαταραχή.

Η κ. Λαφάρα αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών σε σχολεία της χώρας μας και υπογράμμισε τη χρησιμότητα της μεθόδου.

Ο κ. Κολοβός είπε ότι το βιβλίο είναι αποτέλεσμα της πολυετούς διδακτικής εμπειρίας του και, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον βουλευτή κ. Άγγελο Τόλκα, που συνέβαλε στην έκδοσή του.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι κα. Δώρα Μπαλτατζίδου και κ. Γιώργος Τριανταφύλλου, η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ κα. Ολυμπία Αποστόλου, εκπαιδευτικοί κ.ά.

hana