Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
Βασιλόπιτα με υψηλές παρουσίες και  σημαντικές ειδήσεις για την Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» (video+φωτορεπορτάζ)

Στο κατάμεστο εντευκτήριο της Ευξείνου Λέσχη Ποντίων Νάουσας πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου.

 Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΕΛ.Π.Ν  κ. Φώτης Φανιάδης που αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου και τις προσπάθειες για την διάσωση και την ανάδειξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης». Ακολούθησε προβολή video με την ιστορία της Βιβλιοθήκης αλλά και των Ποντίων στη Νάουσα. Η είδηση της ημέρας ήρθε δια στόματος του υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου που δήλωσε πως η Βουλή αποφάσισε την χρηματοδότηση με  την πρότασης της ΕΛΠΝ για την δημιουργία εργαστηρίου συντήρησης και αποκατάστασης των βιβλίων ύψους 37.000 ευρώ.

Την βασιλόπιτα θα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίος που βράβευσε παράλληλα τον Γαβριήλ Παπαδόπουλο εκ μέρους ΕΛ.Π.Ν για την πολυετή του προσφορά, αλλά και τους μαθητές της τρίτης λυκείου Πίπιλα και Μπουγά. Το φλουρί της βασιλόπιτας ήταν στο τμήμα του σκακιού και στα μικρά κεράσματα στον πατήρ Κοσμά Καραγιάννη.