Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024
Follow Us
Η κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων και προσλήψεις σε Εικαστικά Εργαστήριο και «Εστία Μουσών»

Περίπου 107.000 ευρώ θα μοιραστούν πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

tikgo

Αυτό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, που αποδέχτηκε νωρίτερα τη σχετική κρατική επιχορήγηση (τρίτη δόση 2022).

Ο κ. Στέλλιος Δάγγας έκανε λόγο για «ελάχιστα χρήματα», υποστηρίζοντας πως η επιχορήγηση είναι μειωμένη κατά 50% και «δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία».

Διαφορετική ήταν η άποψη του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουρισμού, Εξωστρέφειας και Ευρωπαϊκών Θεμάτων κ. Γιώργου Τριανταφύλλου, που ανέφερε ότι από το 2019, που ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή, η σχετική δόση ήταν 109.768 ευρώ (συνολικά τέσσερις δόσεις) και ποτέ δεν ήταν διπλάσια. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι «όντως θα υπάρχει πρόβλημα στα σχολεία με το ρεύμα και το πετρέλαιο», ωστόσο «αυτή τη στιγμή δεν χρωστάει κανένα σχολείο».

Ο κ. Νίκος Κουτσογιάννης ζήτησε «να υπάρξει από τώρα δίκαιη κατανομή και μέριμνα για τα σχολεία  τον χειμώνα» και «με κάποιο τρόπο να υπάρξει αύξηση των ποσών» που προορίζονται γι’ αυτά.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων κ. Βασίλης Τζουβάρας αναφέρθηκε στην εκφρασθείσα ανησυχία των διευθυντών των σχολείων σε ό,τι αφορά τη χρήση των γυμναστηρίων των σχολικών μονάδων από συλλόγους. Ανακοίνωσε τη σύνταξη κανονισμού λειτουργίας τους προκειμένου να περιοριστεί το ενεργειακό κόστος, το οποίο θα βαρύνει και τους συλλόγους. «Για να μην υπάρχουν γκρίνιες και να είμαστε πιο δίκαιοι», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, εγκρίθηκε η εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Τριανταφύλλου για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. για τα Εικαστικά Εργαστήρια και το Δημοτικό Ωδείο «Εστία Μουσών» κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023. «Λευκό» ψήφισε ο κ. Λακηνάνος, που είπε «όχι σε κακοπληρωμένους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα». Ειδικά για τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου, ο κ. Σταύρος Τσέλιος πρότεινε «να βρεθεί τρόπος ώστε ν’ απασχοληθούν και σε όμορα ωδεία για να έχουν έναν αξιοπρεπή μισθό» και ν’ αξιοποιηθούν οι γνώσεις τους και από τη Φ.Ε.Ν.

narob