Σάββατο, Απρίλιος 20, 2024
Follow Us
Οι πολιτιστικές δράσεις στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Νάουσας-Οι αποφάσεις αυτής

Με πολιτιστικού περιεχομένου -κυρίως- θέματα ασχολήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 9 του μηνός, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νάουσας. 

mpabee

Στη συνεδρίαση αυτή εγκρίθηκαν οι δαπάνες διοργάνωσης συναυλιών στις Δ.Ε. Ανθεμίων και Ειρηνούπολης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γιορτές Νερού - Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου Νάουσας» (μειοψήφησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Παύλος Αδαμίδης) και της συνδιοργάνωσης της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας «Μελίνα Μερκούρη» («όχι» είπε ο κ. Άγγελος Λακηνάνος). Εγκρίθηκαν, επίσης, οι πληρωμές των κινηματογραφικών ταινιών, που προβλήθηκαν στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο (από 21 Ιουλίου μέχρι 4 Αυγούστου), καθώς και οικονομικές ενισχύσεις σε «Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Νάουσας», «Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας», Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Ζερβοχωρίου «ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΝΙΑΤΑ» και ΜΕΓΣΝ Κοπανού «Η Μίεζα». Η Επιτροπή ενέκρινε, τέλος, δαπάνες της υπηρεσίας χορδίσματος και επισκευής πιάνων του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας «Εστία Μουσών» (1.250 ευρώ) και εκτυπώσεων ενημερωτικών και προωθητικών εντύπων των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Δήμου Η.Π. Νάουσας. 

Η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Διοικητικών - Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας και ΚΕΠ κα. Δώρα Μπαλτατζίδου τόνισε τα πλεονεκτήματα των πολιτιστικών δράσεων και τη δυναμική τους, υπογραμμίζοντας τη βαρύτητα που δίνει η Δημοτική Αρχή στον σημαντικό αυτό τομέα. 

Εκτός από τις «πολιτιστικές δαπάνες» εγκρίθηκαν κι αυτές από την πάγια προκαταβολή των κοινοτήτων Αγγελοχωρίου, Κοπανού και Νάουσας.

Για καλλιέργεια μονοετών φυτών αποφασίστηκε να εκμισθωθούν, με φανερή προφορική πλειοδοτική δημοπρασία, δύο δημοτικές εκτάσεις σε Χαρίεσσα (για 4 χρόνια) και Μονόσπιτα (για 5 χρόνια). 

Ο κ. Λακηνάνος επανέλαβε την πρότασή του για συνολική καταγραφή όλων των δημοτικών καλλιεργήσιμων και χορτολιβαδικών δημοτικών εκτάσεων και ψήφισε «λευκό». Το ίδιο έπραξε και για έργα που αφορούσαν την επισκευή και συντήρηση δημοτικών και σχολικών κτιρίων, ζητώντας να επιλεχθεί από τον Δήμο η εκτέλεσή τους με αυτεπιστασία. Τάχθηκε, επίσης, κατά της ιδιωτικοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών, με αφορμή τροποποίηση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για τη συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης δημοσίων συμβάσεων, έτους 2022. 

Η Επιτροπή παράτεινε κατά ένα χρόνο την απασχόληση δύο συμβασιούχων του Δήμου (από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67) και ενέκρινε την προμήθεια "γάλακτος ως είδος ατομικής προστασίας για τον Δήμο Νάουσας και το Νομικό του Πρόσωπο (Κ.Κ.Π.&Α.) και ειδών τροφίμων για το «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δ. Νάουσας" ενδεικτικού προϋπολογισμού 145.395,80 ευρώ (άνευ ΦΠΑ), των εγγράφων της σύμβασης, την επιλογή του τρόπου εκτέλεσης και του κριτηρίου ανάθεσης, τον καθορισμό των όρων της διακήρυξης». «Πέρασε», τέλος, η 1η παράταση – με αναθεωρήσεις – της 2ης «ενδεικτικής τμηματικής προθεσμίας» εργασιών, του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΝΑΟΥΣΑΣ», κατά δύο μήνες. Ο κ. Λακηνάνος ψήφισε την εισήγηση της Προέδρου, αλλά εξέφρασε την επιφύλαξή του. 

nana